Un student la colegiu în vârstă de 18 ani, care a fondat o organizație împotriva înjurăturilor la televizor și în filme, a fost indignat atunci când a auzit povestea episodului. "Clubul Fără Înjurături" are 35.000 de membri în SUA și vreo 36 în afara Americii.
Lily, interpretată de Aubrey Anderson-Emmons, o fetiță adoptată din Vietnam de un cuplu gay (cu cei doi soți interpretați de Jesse Tyler Ferguson și Eric Stonestreet) își oripilează părinții atunci când spune cuvântul "fuck". Scandalul a apărut deși publicul nu aude cuvântul, datorită unui "bip", și mica actriță nu l-a spus la filmări, producătorii rugând-o să spună "fudge" (o cremă dulce) în loc. De asemenea, buzele ei în timp ce rostesc cuvântul sunt pixelate.
Steve Levitan, creator și producător executiv al sitcomului, a declarat recent că este încântat de acest fir narativ, pentru care au dus o muncă de convingere cu televiziunea ABC, la care a fost difuzat aseară. "Ni s-a părut o poveste naturală pentru că noi, ca părinți, am trecut toți prin așa ceva. Nu suntem un serial cu tentă sexuală. Avem un ton cald, așa că oamenii acceptă mai ușor poveștile. Sunt sigur însă că vom avea parte de critici", a spus Levitan pentru EW.com.
Puteți vedea un clip video aici.