Ziua de marți a consemnat cele mai multe alerte emise la nivel mondial din momentul în care autoritățile s-au redirecționat și au oferit omenirii un val de relaxări.

În ciuda faptului că putem observa, fiecare dintre noi, că oamenii respectă, în linii mari, avertismentele aflate în vigoare, în ultimele 12 ore s-au consemnat mai multe alerte. Și asta pentru că mutația suferită de virusul SARS-CoV-2 și regăsită în varianta Delta (n.r. tulpina indiană) este din ce în ce mai periculoasă. Mai ales că, tot marți, a avut loc una dintre cele mai spectaculoase declarații, care aduce adevărul la lumină și schimbă ipotezele lansate până în prezent despre coronavirus.

Evenimentul Zilei a oferit informațiile bazându-se pe cercetările efectuate de oamenii de știință sau pe declarații oficiale, așa cum sunt cele ale ministrului Sănătății sau ale lui Valeriu Gheorghiță.

Dar ce trebuie să știe oamenii despre varianta Delta?

În primul rând, OMS a oferit un grafic și date clare prin care se arată modul extrem de rapid prin care tulpina Delta se transmite în lume, în acest moment.

Varianta Delta se manifestă „ca o răceală banală pentru majoritatea celor care suferă de fapt de Covid”, motiv pentru care nu se izoleză.

Dureri obișnuite de cap, dureri în gât, curgerea nasului și cam atât. Practic se se manifestă ca o răceală banală şi nimeni nu poate bănui că are Covid-19. AICI ai un ghid care te poate salva la momentul oportun. Sperăm să nu fie cazul pentru nimeni. 

Important este să știm și ce vaccinuri sunt indicate în cazul variantei Delta, de ce și care sunt reacțiile. 

Ceea ce este de interes pentru români e cum se va manifesta acest nou val care se abate asupra României. Clarificările au venit imediat, iar prognozele nu sunt bune. 

Tocmai de aceea, Valeriu Gheorghiță a transmis un semnal de alarmă pentru toți românii. Valabil atât pentru cei din țară, cât și pentru cei din diaspora.

Experții au oferit și clarificări despre importanța vaccinului Pfizer, iar sfatul acestora poate fi capital în lupta cu temutul virus.