Viorel Cataramă, președintele Dreptei Liberale, afirmă că președintele Klaus Iohannis ar fi făcut un „blat” cu PSD în vederea susținerii „mascate” a social-democraților pentru a obține un al doilea mandat la Cotroceni. În schimb, Iohannis ar asigura – spune Viorel Cataramă – menținerea la guvernare a Cabinetului Dăncilă.

Șeful Dreptei Liberale „condamnă cu vehemență înțelegerea ocultă” dintre palatele Cotroceni și Victoria.

Redăm mesajul lui Viorel Cataramă:

„În schimbul susținerii mascate de către PSD pentru obținerea unui nou mandat, dl. Iohannis va asigura menținerea în continuare la guvernare a socialiștilor conduși de dna. Dăncilă (eventul prin adăugarea PNL, pentru refacerea USL).

„Blatul” este vizibil din depărtare: eliminarea dlui. I.M. Pascu din poziția de comisar european, renunțarea la acțiunea de punere în concordanță a legilor justiției cu deciziile CCR, poziția în cazul L.C. Kovesi, non-combatul evident…

În fapt, asistăm la o adevărată trădare de țară, interesele personale pentru ocuparea unor demnități vremelnice sunt pe cale să consacre o politică antinațională de distrugerea sistematică a sectorului privat, făcând România dependență tot mai mult de împrumuturi (externe) și de importuri, totul cu ajutorul „brațului înarmat” numit aristocrația bugetară, ale cărei privilegii și venituri continuă să crească într-un ritm amețitor, în timp ce controlează și abuzează tot mai feroce viață și proprietatea privată a cetățenilor.

România are nevoie de un capital autohton puternic, are nevoie de relații de piață capitaliste care să asigure locuri de muncă sigure și bine plătite în sectorul privat, are nevoie de piață de desfacere pentru produsele industriale și agricole (inclusiv de exporturi care să depășească importurile), are nevoie de pensii decente bazate pe contributivitate și, nu în ultimul rând, are nevoie de un sistem medical și de învățământ performant; asta înseamnă în esență un stat suplu, orientat spre reglementare; de aceste realități socialiștii fug însă „ca dracul de tămâie”.

La Wimbledon 2019, non-combatul a fost drastic amendat; în țară noastră, numai cetățenii responsabili pot învinge socialismul și instaura Statul-Națiune în drepturi depline; în noiembrie vom avea ocazia să constatăm acest lucru!”

Te-ar putea interesa și: