Editura Evenimentul si Capital

Șeful de la Tarniţa - Lăpuşteşti dă asigurări că proiectul va continua

14-03/Razvan_Nicolescu_01-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 279 Vizualizari

Directorul general al Societăţii Hidro Tarniţa SA, Dan Cârlan, susţine că nu se pune problema închiderii sau abandonării proiectului centralei cu acumulare prin pompaj Tarniţa, atât timp cât există un interes cert din partea investitorilor pentru realizarea lui.

„Proiectul Tarniţa este unul strategic pentru România, noi fiind una dintre foarte puţinele ţări din Europa care nu dispun de o centrală cu acumulare prin pompaj pentru siguranţa Sistemului Energetic Naţional (SEN), deşi avem o locaţie excepţional de favorabilă pe amplasamentul Tarniţa - Lăpuşteşti. Dezvoltarea impetuoasă din ultimii ani a energiilor regenerabile (curate dar şi necontrolabile) face din Proiectul Tarniţa o necesitate absolută pentru siguranţa SEN, dar şi pentru valorificarea optimă a acestor energii curate şi ieftine în beneficiul direct al consumatorului final, prin stocarea energiei ieftine din perioadele de exces de producţie şi redarea acesteia către consumatorii racordaţi la SEN în perioadele de vârf de consum şi preţ. Nu se pune în niciun caz problema închiderii sau abandonării proiectului (Tarniţa - n.r.), atât timp cât există un interes cert din partea investitorilor pentru realizarea lui”, a declarat Dan Cârlan într-un comunicat. Societatea Hidro Tarniţa SA va finaliza, până la data de 30 iunie 2014, împreună cu Hidroelectrica SA, procedurile pentru predarea - primirea tuturor documentaţiilor proiectului, inclusiv a studiului de fezabilitate actualizat la nivelul anului 2014, şi va încheia actele de transfer asupra drepturilor de autor.

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a trimis pe 5 mai 2014 Corpul de Control al Departamentului pentru Energie realizarea unei analize în privinţa cheltuielilor efectuate până în prezent pentru realizarea proiectului hidrocentralei de acumulare şi pompaj Tarniţa - Lăpuşteşti.

Olguta Vasilescu, DEZLANTUITA! Atac fara precedent la Carmen Iohannis! Ce vrea sa faca la referendum

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI