Construcţia sediului Sectorului Poliției de Frontieră Isaccea s-a realizat în cadrul proiectului privind asigurarea şi menţinerea unui nivel  ridicat al controlului şi supravegherii frontierei de stat a României cu Ucraina. Valoarea investiţiei a fost de peste 10 milioane lei fără TVA, provenită din fonduri europene nerambursabile "Fondul pentru Securitatea Internă" (7.619.384 lei), componenta Frontiereă şi Vize şi bugetul de stat (2.539.769 lei). Noul sediu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea este amplasat în imediata apropierea a Drumului European 87.

 

Construcţia modernă asigură condiţii de muncă la standarde europene (mobilier modern, echipamente de comunicaţii şi informatică) precum şi spaţii pentru adăpostirea mijloacelor de mobilitate terestră şi navală (garaj, spălătorie auto, staţie automată de alimentare cu carburant), padocuri de căini şi utilități. Acest proiect a fost necesar pentru crearea unor condiţii optime de desfăşurare a activităţilor și practicilor de lucru în supravegherea și controlul fizic al frontierei României cu Ucraina, precum și pentru a răspunde riscurilor generate de infracționalitatea transfrontalieră, informează Poliția de Frontieră. De asemenea, s-a avut în vedere necesitatea cresterii capacităţii de reacţie şi intervenţie şi dezvoltarea punctelor de control în vederea monitorizarii traficului pe fluviul Dunărea.

 

Lucrările au început în luna iulie 2017 și s-au finalizat în cursul lunii martie 2019. Sectorul Poliţiei de Frontieră Isaccea, structură teritorială din cadrul Gărzii de Coastă, a fost înființat în anul 2.000 având în responsabilitate o distanţa de circa 40 km la graniţa cu Ucraina. Problematica din competența Sectorului Isaccea este diversă pornind de la traficul cu țigări, braconaj piscicol, și alte forme de manifestare a infracționalității transfrontaliere. În luna august 2019 se va finaliza și construcția punctului de frontieră Isaccea pe unde se va trece în Ucraina la punctul de frontieră Orlivka, acesta fiind deja finalizat.

Potrivit șefului Gărzii de Coastă, comisarul șef Cristian Laurențiu Cicu, în acest an vor începe, în sudul județului Constanța, la granița cu Bulgaria, și lucrările de modernizare ale punctelor de frontieră Vama Veche și Negru Vodă. Este vorba de proiecte accesate de Garda de Coastă prin Programul Operațional Regional. 

 

Te-ar putea interesa și: