Secretul NECURAT din spatele VISELOR. Cuvintele Părintelui Cleopa îți vor SCHIMBA viața
Editura Evenimentul si Capital

Secretul NECURAT din spatele VISELOR. Cuvintele Părintelui Cleopa îți vor SCHIMBA viața

Autor: | | 0 Comentarii | 2911 Vizualizari

Părintele Cleopa de la Mănăstirea Sihăstria ne lămurește ce sunt visele și cum trebuie să ne raportăm la ele. Din ce în ce mai mulți oameni cred în puterea viselor.

Părintele Cleopa afirmă că Diavolul se află în spatele multor vise în care îți este prevestit viitorul. ”Spune Sfântul Ioan Scărarul că „cel ce crede în vise, este asemenea celui ce aleargă după umbra sa și încearcă s-o prindă”. Tot el spune, că „diavolii slavei deșarte sunt în visuri prooroci. Ei închipuiesc, ca niște vicleni, cele viitoare și ni le vestesc mai dinainte. Iar dacă se împlinesc vedeniile, ne minunăm și ne mândrim cu gândul, ca și cum am avea darul înaintevederii (proorociei). Cei ce ascultă pe diavolul, aceștia s-au făcut adeseori prooroci mincinoși.”

Și mai departe zice: „Diavolii nu știu nimic de cele viitoare, dintr-o cunoștintă de mai înainte, căci și doctorii pot să ne spună moartea de mai înainte”. Apoi încheie, zicând „Când începem să credem în visele diavolilor, ei își bat joc de noi, chiar când suntem treji.”

Cel ce crede visurilor și nălucirilor din somn este cu totul necercat. Iar cel ce nu crede nici unora este filosof' ( Filocalia, vol. IX, Cuvântul 3, p. 76).

Deci, este păcat să credem în visuri și în vedenii, că prin acestea ne amăgesc foarte ușor diavolii și ne aruncă în păcatul cel cumplit al mândriei și al slavei deșarte, când omul se încrede în sine mai mult decât în cuvântul lui Dumnezeu. Cu acest meșteșug ispititor, diavolul a amăgit pe mulți creștini și călugări, aruncându-i apoi în prăpastia pierzării. Iar dacă cineva are totuși îndoială de visul sau vedenia sa, să se spovedească la duhovnic și să-i ceară sfatul lui, că prin duhovnic grăiește Dumnezeu.”

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate