Evenimentul Zilei > Politica > Sebastian Ghiţă: Ponta si liberalii au agreat Codul Fiscal Socialist
Sebastian Ghiţă: Ponta si liberalii au agreat Codul Fiscal Socialist

Sebastian Ghiţă: Ponta si liberalii au agreat Codul Fiscal Socialist

Partidele au ajuns la un consens în privinţa Codului Fiscal, iar Sebastian Ghiţă consideră că acest lucru în convine premierului Victor Ponta, fiind o măsură pentru electoratul de stângă, în timp ce PNL-ul se face de râs.

"Chiar dacă au anunţat că vor să stimuleze mediul de afaceri cu noul cod fiscal, Ponta, PSD şi PNL au agreat un cod fiscal orientat spre scăderea TVA. Lui Ponta îi convine pentru că e o măsură pentru electoratul de stânga, dar cei de la PNL se fac de ras. Am mai spus deja că cei din mediul de afaceri aşteaptă măsuri liberale. Vor scăderea taxei pe dividende la 5%, vor eliminarea taxei pe stâlp şi a altor taxe directe şi indirecte, vor un regim simplificat de taxare, vor scutirea reală  pe impozitul reinvestit, vor creşterea capacităţii firmelor de a se implica în proiecte sociale prin scutiri de taxe", a declarat Sebastian Ghiţă.

Ghiţă consideră că s-a ratat o oportunitate de a stimula economia ţării şi acuză PNL-ul că a devenit "mai socialist decât PSD-ul"

"PNL nu-şi dă seama că Ponta are mult mai multă experienţă politică şi că pur şi simplu el şi-a atins obiectivele sale şi ale electoratului său, în timp ce măsurile liberale şi pro capital şi pro investiţii au fost eliminate.
E păcat că se ratează o oportunitate de a stimula economia României. Marele PNL a devenit mai socialist decât PSD-ul", a spus acesta.