Evenimentul Zilei > Justitie > Sebastian Ghiţă contraatacă: A fost o întâlnire cu premierul Ponta în care procurorul Tudose l-a invitat la un concert de pian. Eu nici n-am participat
Sebastian Ghiţă contraatacă: A fost o întâlnire cu premierul Ponta în care procurorul Tudose l-a invitat la un concert de pian. Eu nici n-am participat

Sebastian Ghiţă contraatacă: A fost o întâlnire cu premierul Ponta în care procurorul Tudose l-a invitat la un concert de pian. Eu nici n-am participat

DNA menţionează, în referatul prin care cere încuviinţarea arestării deputatului Sebastian Ghiţă, că Victor Ponta i-ar oferit o funcţie de conducere procurorului Liviu Tudose, iar deputatul ar fi facilitat o întâlnire între cei doi. Într-o declaraţie, Ghiţă a precizat că procurorul Liviu Tudose l-a invitat pe Ponta la un concert la Filarmonica Ploieşti, întâlnire la care el nu a luat parte.

"Procurorul Tudose a dorit să meargă la Ponta pentru a îi înmâna o invitaţie la un concert la Filarmonica Ploieşti.  La concertul cu copiii talentaţi de la Liceul de Muzică din Ploieşti, concerta şi fiica procurorului, Ana Antonia Tudose. Ponta promisese procurorului la un eveniment privat că va veni la Filarmonica din Ploieşti. Eu nu am participat nici la evenimentul privat cu Ponta şi procurorul Tudose, nici la discuţia de la Guvern dintre cei doi", a explicat deputatul.

În referatul DNA prin care se cere încuviinţarea arestării deputatului Sebastian Ghiţă, apare declaraţia dată la începutul lunii martie de procurorul Liviu Tudose, în care susţine că “în primăvara anului 2014, împreună cu Ghiţă Sebastian Aurelian a mers la Victor Ponta, ocazie cu care premierul i-a oferit o funcţie de conducere, respectiv director Departamentului pentru Luptă Antifraudă sau o funcţie de execuţie în cadrul ONPCSB, propunere cu care acesta, în principiu, a fost de acord, dar care nu a mai fost materializată”.

Totodată, informaţia a fost confirmată şi de unul dintre martorii din dosar, conform procurorilor DNA. potrivit căruia “în cursul anilor 2013-2014, în timp ce Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti instrumenta dosarul, pentru a-l recompensa pentru sprijinul informativ acordat, Ghiţă Sebastian i-a facilitat lui Tudose Liviu o întâlnire cu premierul Victor Ponta, care a avut loc în Bucureşti, prilej cu care procurorului i s-a oferit funcţia de şef al Departamentului pentru Luptă Antifraudă”.

Respectivul martor ar mai fi declarat că acesta că, “pentru a justifica desele întâlniri pe care le are cu procurorul general Tudose Liviu, Ghiţă Sebastian i-a propus acestuia să devină naşul de cununie al unui apropiat de-al său, lucru care s-a şi materializat în cursul lunii august 2013, la eveniment fiind prezent şi Victor Ponta care a stat la masă cu procurorul general”.