Școală de șoferi, gratuită pentru tineri. Au mai rămas două săptămâni pentru înscrieri

Școală de șoferi, gratuită pentru tineri. Au mai rămas două săptămâni pentru înscrieri Sursa foto: Arhiva EVZ

A noua ediție a programului „Permis pentru Viitor” se adresează tinerilor din medii defavorizate, cu vârste între 18 și 25 de ani. Aceștia pot solicita gratuit obținerea permisului pentru categoriile B, C, sau D, inclusiv pentru vehicule precum tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Programul „Permis pentru Viitor” a ajuns la a noua ediție. Tinerii din medii defavorizate cu vârste între 18 și 25 de ani pot beneficia de școala de șoferi gratuită.

Școala de șoferi, gratuită pentru tinerii români

Programul „Permis pentru Viitor” oferă șansa tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani de a urma cursurile unei școli de șoferi în mod gratuit. Beneficiarii acestui program sunt tinerii care provin din medii defavorizate.

Astfel, programul oferă șansa tinerilor de a aplica pentru obținerea permisului de categorie B, C sau D.

Ne puteți urmări și pe Google News

Programul se aplică inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie. Vârsta minimă pentru înscrierea la școala de șoferi în cazul categoriei D/DE este de 21 ani.

Școală de șoferi

Pot aplica și beneficiarii dintr-o ediție precedentă a programului

Un alt aspect important este faptul că persoanele care au obţinut permisul de conducere într-o ediţie precedentă a programului ”Permis pentru viitor” şi doresc să depună solicitare de finanţare pentru o altă categorie de autovehicule o pot face. Aceștia trebuie să trimită doar un formular de înscriere completat, copia permisului de conducere, o ofertă de preţ şi o scrisoare de motivaţie personală.

Până în prezent, 337 de tineri au primit finanțare pentru a urma cursurile școlii de șoferi pentru diferite categorii de permise de conducere.

De asemenea, alți 169 de tineri au finalizat cu succes aceste cursuri, iar alți 55 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

școală de șoferi, program

Fundația pentru Comunitate suportă toate costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente

Pentru a putea beneficia de oportunitățile acestui program este necesar să parcurgi un concurs de proiecte. Persoanele interesate se pot înscrie online sau pot trimite proiectele prin poștă până la data de 24 ianuarie 2024.

Formularul de înscriere și alte informații sunt disponibile pe website-ul Fundației Pentru Comunitate – https://pentrucomunitate.ro/permis.

Perioada de depunere a solicitărilor:

Până pe 24 ianuarie 2024

Documentele necesare pentru înscrierea în cadrul programului:

  1. scrisoare de motivare personală
  2. anchetă socială
  3. declarație de susținere și mentorat pe perioada instruirii
  4. ofertă de preț de la școala de șoferi
  5. document despre nivelul studiilor absolvite.