Potrivit site-ului Ministerului Apărării Naţionale, actualizat cu puţin timp în urmă, prima mişcare spectaculoasă în rândul serviciilor secrete ale armatei s-a produs aseară.
Astfel, fostul procuror-general al României, Iliei Botoş, a fost numit de către ministrul Corneliu Dobriţoiu la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, în locul generalului-locotenent Gheorghe Savu. Până la numirea în această funcţie, Botoş a fost adjunctul şefului DGIA.
Tot prin ordin al ministrului Apărării a fost shimbat şi şeful contraspionajului militar. În locul generalului maior Marin Hăpău a fost numit generalul de brigadă Ion Ungureanu. Acesta a mai condus Direcţia Contrainformaţii şi Securitate Militară până la momentul producerii furtului de arme de la depozitul de la Ciorogârla când a fost demis alături de alţi generali şi ofiţeri superiori din armată printre care şi fostul şef al aviaţiei militare, generalul Constantin Croitoru.
Generalul Hăpău a fost numit în funcţia de şef al Corpului de control şi inspecţie din MApN, iar generalul Gheorge Savu a fost numit reprezentantul MApN în cadrul Reprezentanţei Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană de la Bruxelles.