Evenimentul Zilei > Actualitate > Schimbări la vârful Poliţiei
Schimbări la vârful Poliţiei

Schimbări la vârful Poliţiei

Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad, comisarul-sef Alexandru Tanco, a fost împuternicit, astăzi, în funcţia de adjunct al şefului Inspectorului General al Poliţiei Române, din ordinul ministrului Administratiei şi Internelor, Vasile Blaga.

El îl va înlocui astfel pe comisarul şef Mihai Călinescu, care s-a pensionat în urma scandalului "Voicu".
Călinescu a fost audiat, în martie, de procurorii anticorupţie, în calitate de martor în dosarul în care senatorul PSD Cătălin Voicu, fostul judecător Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost puşi sub acuzare pentru fapte de corupţie.
Potrivit anchetatorilor DNA, "din postura de adjunct al şefului Poliţiei Române, Mihai Călinescu acţiona sub comanda senatorul PSD Cătălin Voicu".  Mai exact, după cum au arătat procurorii, Voicu i-ar fi cerut lui Călinescu să intervină pentru a-l scăpa pe Locic de un dosar penal în care acesta din urmă era cercetat de poliţiştii bucureşteni de la Investigarea Fraudelor. 
Pe 8 septembrie 2009, Cătălin Voicu şi Mihai Călinescu au purtat două convorbiri telefonice – ale căror stenograme au ajuns pe masa procurorilor – în care senatorul vroia să se asigure că afaceristul va scăpa de anchetă.
Potrivit DNA, "dialogurile purtate de inculpatul Voicu Cătălin cu numitul Călinescu Mihai pun în evidenţă faptul că ofiţerul, din postura de şef al Poliţiei Române, îndeplinea întocmai şi fără nicio opoziţie solicitările inculpatului Cătălin Voicu, chiar dacă acestea se situau în afara cadrului legal şi reprezentau o imixtiune gravă în activitatea de cercetare penală".

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: