Astăzi,  cerul va fi mai mult senin dimineaţa şi noaptea, dar va prezenta unele înnorãri dupã-amiaza şi seara, când la munte cu totul izolat vor fi posibile precipitaţii slabe.

Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 11 şi 20 de grade, iar cele minime se vor situa între -4 şi 7 grade, uşor mai ridicate pe litoral şi în Dealurile de Vest.

Sâmbătă, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în cea mai mare parte a ţării, dar vântul va sufla cu putere.

La munte, la altitudini mari, rafalele vor depăşi 80…100 km/h.În restul teritoriului vor fi intensificări doar temporar, în special ziua, cu viteze în general de 50…60 km/h şi pe alocuri, cu precădere în jumătatea de nord-vest, peste 65 km/h.

În zonele montane şi submontane, în regiunile nordice şi centrale temporar înnorările vor fi accentuate şi, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi averse, însoţite pe arii restrânse de descărcări electrice.

La munte, la înălţimi mari, vor fi şi averse de măzăriche, lapoviţă sau ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploi slabe vor fi posibile doar izolat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 şi 26 de grade, iar cele minime între 1 şi 11 grade, uşor mai mici în depresiuni.

Duminică, vremea se va răci în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, însă doar pe arii restrânse va ploua slab, cu o probabilitate mai mare în jumătatea de nord-est a teritoriului. În zona montană înaltă vor fi precipitaţii mixte.

Vântul va avea unele intensificări, cu precădere în regiunile estice şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 şi 25 de grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade, uşor mai scăzute în depresiuni unde vor fi condiţii de brumă.