Evenimentul Zilei > Social > Modificare radicală privind listele de așteptare la vaccin. Ce se întâmplă de astăzi
Modificare radicală privind listele de așteptare la vaccin. Ce se întâmplă de astăzi

Modificare radicală privind listele de așteptare la vaccin. Ce se întâmplă de astăzi

Președintele Comitetului național de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, anunță noi modificări la platforma de vaccinare.

Marți, într-o conferință de presă, mediul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de vaccinare, a anunțat ultimele schimbări făcute în campania de vaccinare. Potrivit acestuia, începând cu data de 10 aprilie, cei care sunt programați pe listele de așteptare vor putea vedea câte persoane sunt înscrise în fața lor.

„Legat de estimarea timpului de așteptare pentru persoanele înscrise pe listele de așteptare, din 10 aprilie, va fi afișat pe platforma de programare câte persoane sunt înscrise în față și care este capacitatea de vaccinare zilnică în centrul de vaccinare pentru care persoana respectivă a optat.

„De astăzi, din 6 aprilie, au fost operaţionalizate 12 cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la compania Moderna, aşa încât în momentul de faţă vorbim de aproximativ 86 de centre de vaccinare cu Moderna, care cumulează un total de 103 fluxuri de vaccinare. De asemenea, din data de 13 aprilie vor fi operaţionalizate încă 144 de cabinete noi de vaccinare unde se va aloca vaccin de la compania Pfizer”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Şeful CNCAV a precizat că începând de miercuri, 7 aprilie, va creşte capacitatea de vaccinare pe fiecare flux de la 60 de persoane la 90 de persoane în toate centrele de vaccinare unde se distribuie vaccin de la compania Moderna, respectiv de la AstraZeneca, iar în centrele de vaccinare unde se distribuie vaccin de la compania Pfizer, numărul de persoane alocate pe flux creşte la 72 de persoane.

„Nu am optat pentru creşterea la 90 de persoane, deoarece ne-am dorit ca în decursul lunii aprilie să putem deschide toate centrele cu Pfizer care au fost pregătite la nivel naţional.

Dacă optam pentru creşterea numărului la 90 de persoane pe fluxul în centrele cu Pfizer, nu mai puteam deschide restul de centre. Şi, în acest fel, ne dorim să operaţionalizăm toate centrele pregătite pentru vaccinul de la Pfizer, chiar dacă temporar vom aloca un număr mai mic de doze 72 de de persoane per flux, comparativ cu celelalte centre care vor avea un maxim de 90 de persoane pe flux.

În momentul în care vom avea un număr suplimentar de doze alocate de Pfizer pentru România, cu siguranţă vom creşte această capacitate la maxim”, a explicat Gheorghiţă.