Schimbare importantă în campania de vaccinare din România. Valeriu Gheorghiță, omul care coordonează acest proiect național, a anunțat, miercuri, o mișcare de ultimă oră. Începând de sâmbătă, este foarte posibil ca în centrele de vaccinare cu serul de la AstraZeneca să ajungă vaccinul de la Pfizer.

Serul de la AstraZeneca va fi înlocuit, începând de sâmbătă, cu cel de la Pfizer. „Va continua pentru a asigura și rapelul celor care au primit prima doză”

„Foarte probabil că majoritatea centrelor de vaccinare care au vaccin de la compania AstraZeneca vor avea alocat începând de sâmbătă vaccin de la compania Pfizer, unde avem un număr suficient de doze încât să acoperim necesarul din aceste centre”, a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România.

În ceea ce privește imunizarea cu AstraZeneca, ea va continua pentru a asigura și rapelul celor care au primit prima doză. „Aș menționa că în toate centrele de vaccinare cu AstraZeneca unde s-a început activitatea de vaccinare ea se va continua pentru a se asigura rapelul persoanelor deja vaccinate și în fiecare județ va exista cel puțin un centru de vaccinare cu vaccin de la AstraZeneca, preferabil în orașe, în municipii, pentru a da posibilitatea tuturor celor care doresc să se imunizeze cu acest tip de vaccin să se poată vaccina“, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Vaccinare drive-thru

„De săptămâna aceasta putem să și vindem doze de vaccin AstraZeneca în Republica Moldova”

Tot legat de subiectul serului de la AstraZeneca, premierul Florin Cîțu a anunțat că România a ajuns la o înțelegere cu Republica Moldovă. Țara noastră va vinde din aceste doze. „Începând de săptămâna aceasta, cred că mai era doar o săptămână, dar de săptămâna aceasta putem să și vindem doze de vaccin AstraZeneca în Republica Moldova. 200.000 de doze lunar. Aceasta a fot discuția cu Republica Moldova“, a anunțat Florin Cîțu, șeful Executivului.