Evenimentul Zilei > Social > Dezvăluiri din interiorul Pfizer. Cât de eficient este împotriva coronavirusului și ce trebuie să facă cei care s-au vaccinat
Dezvăluiri din interiorul Pfizer. Cât de eficient este împotriva coronavirusului și ce trebuie să facă cei care s-au vaccinat

Dezvăluiri din interiorul Pfizer. Cât de eficient este împotriva coronavirusului și ce trebuie să facă cei care s-au vaccinat

Persoanele care s-au imunizat cu vaccinul dezvoltat de Pfizer împotriva coronavirusului vor trebui să-și administreze și cea de-a treia doză, peste câteva luni, pentru a atinge imunitatea maximă.

Persoanele imunizate cu vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfizer – BioNTech vor trebui să-și administreze și cea de-a treia doză, după nouă – până la 12 luni. Doar așa vor ajunge la imunitatea maximă în fața virusului.

Informația a fost dezvăluită de Ugur Sahin (foto), cofondator al companiei farmaceutice germane BioNTech, care a ajutat la dezvoltarea vaccinului Pfizer împotriva noului coronavirus. Omul de știință a făcut o serie de precizări legate de acest vaccin dezvoltat de compania farmaceutică.

Ugur Sahin a atenționat de această dată că, după trecerea a între nouă luni şi un an, este nevoie de administrarea unei a treia doze de vaccine. Doar această a treia doză poate garanta menţinerea unei imunităţi maxime.

Omul de știință s-a arătat reținut în legătură cu o eventuală ridicare sau menținere a restricțiilor sanitare pentru cei care s-au vaccinat împotriva COVID-19. Doar astfel, dat fiind că toți ne dorim să revenim la normalitate, acest lucru se va întâmpla mai rapid. El a precizat că măsurile de restricție împiedică discriminarea între persoanele care au fost vaccinate și cele care nu au avut acces la imunizare.

Fondatorul BioNTech

Cât de eficient este vaccinul Pfizer în fața tulpinei indiene

Pe de altă parte, cofondatorul companiei BioNTech, Ugur Sahin, și-a exprimat încrederea că vaccinul anti-COVID pe care l-a dezvoltat împreună cu Pfizer funcționează împotriva variantei indiene a coronavirusului.

„Încă testăm varianta indiană, dar varianta indiană are mutații pentru care am testat deja și pentru care vaccinul nostru funcționează, așa că sunt încrezător”, a mai spus omul de știință.

Ugur Sahin a precizat că acest vaccine pe care l-a dezvoltat este „inteligent” și va reuși să asigure imunitatea împotirva coronavirusului și în cazul mutației indiene.

„Vaccinul este făcut inteligent și sunt convins că va rezista acestei mutații. Dacă trebuie să îl facem mai bun, o vom face, așa că nu sunt îngrijorat”, a adăugat el.