Evenimentul Zilei > Actualitate > SCENE DE GROAZĂ. Poliţistul din Petroşani care şi-a ucis mama şi bunica avea probleme psihice, dar poliţia l-a declarat APT DE MUNCĂ
SCENE DE GROAZĂ. Poliţistul din Petroşani care şi-a ucis mama şi bunica avea probleme psihice, dar poliţia l-a declarat APT DE MUNCĂ

SCENE DE GROAZĂ. Poliţistul din Petroşani care şi-a ucis mama şi bunica avea probleme psihice, dar poliţia l-a declarat APT DE MUNCĂ

Un nou caz şocant aduce în prim-plan modul în care oameni cu probleme psihice ajung să poarte uniforma de poliţist. După ce în urmă cu câteva luni, poliţistul bucureştean Gheorghe Vlădan împuşca cu sânge rece zece persoane, un alt agent, de data asta al Poliţiei Comunitare, şi-a omorât weekendul trecut mama şi bunica, într-un apartament din Petroşani.

Povestea desprinsă parcă din filmele de groază a început cu un apel la 112, care anunţa un incendiu puternic într-un apartament din Petroşani. Intrarea în apartament era blocată de un dulap şi pe sub uşă ieşeau flăcări. Pompierii au reuşit cu greu să pătrundă în apartament, iar după ce-au reuşit să stingă focul au descoperit trei cadavre carbonizate.
Câteva ore mai târziu, anchetatorii au pus cap la cap puzzle-ul unei poveşti şocante: poliţistul Cătălin Mihai Busoniu (31 de ani) şi-a executat cu sânge rece familia. Prima victimă a fost mama sa, în vârstă de 56 de ani. După crimă, bărbatul şi-a căutat soţia, cu care se afla în proces de divorţ.
Respins fiind de aceasta, Busoniu s-a întors în apartamentul unde mama lui zăcea fără viaţă, iar bunica sa era imobilizată la pat. Cu mai puţin de o oră înainte de tragedie, el a postat pe Facebook o fotografie cu mesajul: „Este momentul să spui adevărul şi momentul să minţi, este momentul să trăieşti şi momentul să mori!”.
Procurorul Adina Velescu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, a declarat: "Decesul uneia dintre victime a survenit undeva în noaptea de 8 spre 9 septembrie, cu o zi înainte de declanşarea incendiului, victimă care, se pare că, prezintă politraumatism la nivelul capului şi al toracelui (victima fiind femeia de 56 de ani). Luăm în calcul şi ipoteza, potrivit căreia este posibil, ca bărbatul de 30 de ani să o fi lovit pe mama sa în urma unor discuţii şi altercaţii pe care le-au avut, leziuni în urma cărora să fi survenit decesul, iar a doua zi să fi procedat la incendierea locuinţei în care se afla şi bătrâna de 86 de ani. Putem spune că fapta, este posibil, să se fi produs şi pe fondul consumului de alcool”.
La rândul său, şeful Serviciului de Medicină Legală (SML) Hunedoara, doctorul Dan Mărculescu a precizat că „în urma autopsierii cadavrelor s-a constatat că mama presupusului autor prezintă mai multe leziuni de asfixiere mecanică prin strangulare şi traumatisme cranio-faciale, precum şi leziuni cerebrale. Celelalte două victime au decedat intoxicate cu monoxid de carbon, în incendiu”.
Calificative maxime la testările psihologice
Poliţistul local, Cătălin Buşoniu, stătea cu mama şi bunica lui paralizată într-un apartament de la etajul doi al imobilului. Vecinii spun că cei trei se certau destul de des însă, duminică seara, nu au auzit niciun scandal din locuinţă.
Cătălin Mihai Buşoniu era un individ cu o inteligenţă peste medie şi la mai multe testări psihologice a primit calificative maxime. De aceea avea şi permis de port armă însă nu şi pistol. Tânărul se afla în divorţ şi avea o fetiţă de patru ani. De aici par a fi pornit şi problemele lui, pe care ar fi încercat să şi le trateze, fiind internat la psihiatrie pentru depresie, după cum cred vecinii. Colegii lui ştiu doar că a avut foaie de boală, iar cu o zi înainte de a comite teribila faptă s-a întors la muncă.
CITIŢI ŞI:

  • Criminalul de la coafor, cu zâmbetul pe buze în instanţă. Fiul său l-a ignorat
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: