Românii care vor să scape de maşina veche şi să-şi ia una nouă la reducere pot beneficia de avantajele programului guvernamental "Rabla", pentru care s-a dat startul miercuri.
Pentru actuala sesiune, cea de-a doua din acest an, Administraţia Fondului pentru Mediu are un buget de 57 milioane de lei, care permite scoaterea din uz a 15.000 de autoturisme mai vechi de zece ani, potrivit Ministerului Mediului şi Pădurilor.
Sesiunea pentru persoanele juridice se află în proces de derulare. Etapa de depunere a dosarelor a debutat la 23 aprilie şi se va încheia pe 31 august.
Oferte pentru ediţia a doua a programului
Rovana Plumb, ministrul Mediului, a afirmat că, după rectificarea bugetară, care va avea loc la sfârşitul acestei luni, se va putea da drumul la cea de-a doua etapă de încă 15.000 de tichete pentru Programul Rabla. Prin acest program au fost casate în 2012 aproape 26.000 de autoturisme vechi.
În cadrul primei sesiuni, au fost achiziţionate 8.006 maşini, dintre care 3.661 produse în România. Ca şi până acum, prima de casare este de 3.800 lei, acordată persoanelor care nu au participat până acum la Programul Rabla şi care au un autoturism mai vechi de zece ani, în stare de funcţionare.
Pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pot fi utilizate cel mult trei tichete valorice. Vânzătorii de autoturisme au oferte cu care încearcă să atragă cumpărătorii.
De exemplu, una dintre ofertele speciale la Peugeot este un Peugeot 206 cu cinci uşi Urban 1.4HDI de 70CP, pe motorină, cu o reducere de 6.169 de euro, astfel încât preţul scade de la 14.229 de euro până la 8.060 de euro, cu tot cu TVA şi trei prime de casare.
Iar la dealerii Dacia puteţi achiziţiona, prin Programul Rabla, un Logan la preţul de 3.900 de euro, cu tot cu TVA, plus garanţie trei ani sau 100.000 km.
57 milioane de lei
este bugetul pus la dispoziţie în cadrul acestei sesiuni a Programului Rabla