Evenimentul Zilei > Sport > Scandalul de rasism provocat la Budapesta s-a lăsat cu pedepse pentru Ungaria. FIFA a anunțat sancțiunile
Scandalul de rasism provocat la Budapesta s-a lăsat cu pedepse pentru Ungaria. FIFA a anunțat sancțiunile

Scandalul de rasism provocat la Budapesta s-a lăsat cu pedepse pentru Ungaria. FIFA a anunțat sancțiunile

Naționala de fotbal a Ungariei a fost sancționată de FIFA, din cauza scandalului de la partida cu Anglia, disputată la Budapesta, în preliminariile Campionatului Mondial.

Naționala de fotbal a Ungariei a fost pedepsită de FIFA, după incidentele rasiste înregistrate la partida cu Anglia, ce s-a disputat în preliminariile Campionatului Mondial din 2022 – Qatar. Astfel, forul mondial a decis că maghiarii vor disputa următoarea partidă, cea cu Albania, cu porțile închise. De asemenea, Federația de Fotbal de la Budapesta va trebui să achite și o amendă de 20.000 de franci elvețieni.

Scandalul de rasism care a înfuriat Anglia

În preliminariile pentru Mondialul din Qatar, Ungaria va juca, acasă, împotriva Albaniei, la data de 9 octombrie. „După ce am analizat toate circumstanţele cazului, în special gravitatea incidentelor cu caracter rasist, Comisia de disciplină a FIFA a decis să sancţioneze Federaţia maghiară de fotbal cu interzicerea spectatorilor la următorul meci şi aplicarea unei amenzi.

Ungaria se află sub ameninţarea unui al doilea meci fără spectatori în cazul în care astfel de incidente rasiste vor mai avea loc în următorii doi ani”, au anunțat reprezentanții FIFA, într-un comunicat emis marți.

FIFA a fost somată, la începutul acestei luni, de guvernul britanic, să acţioneze urgent după insultele rasiste aduse unor jucători de culoare ai naţionalei Angliei în timpul meciului cu Ungaria din preliminariile Cupei Mondiale 2022.

Premierul Boris Johnson a cerut celor de la FIFA să ia măsuri

Media britanice, ca BBC şi Sky News, au menţionat scandări rasiste, mai ales, strigăte de maimuţă, care le-au fost adresate pe fotbaliștilor Raheem Sterling şi Jude Bellingham, în timpul meciului câştigat cu scorul de 4-0, de Anglia, în deplasare.

Incidente similare au avut loc în alte meciuri ale naţionalei Angliei, în contextul nemulţumirii tot mai mari care există în fotbalul britanic în legătură cu rasismul constatat în mod regulat pe stadioane sau pe reţelele de socializare.

Incidentele de la Budapesta, de pe 2 septembrie, provocat scandal în Albion. Premierul Boris Johnson a cerut FIFA „să garanteze că un astfel de comportament va fi eradicat pentru totdeauna.”

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: