Scandal de proporții în fotbalul mondial, între FIFA și UEFA. Șeful forului european avertizează: Va fi moartea

Scandal de proporții în fotbalul mondial, între FIFA și UEFA. Șeful forului european avertizează: Va fi moartea

Propunerea venită de la FIFA, legată de organizarea Campionatului Mondial o dată la doi ani a dat naștere unei mari fierberi în fotbal. Vehemenți sunt cei de la UEFA.

Este scandal uriaș în fotbalul european, după ce FIFA a lansat ideea de-a organiza Campionatul Mondial o dată la 2 ani. Asta ar însemna foarte mulți bani pentru forul mondial, dar lucrurile nu sunt deloc simple. Pentru că forul continental European, UEFA, nu vrea să audă se așa ceva. Din motive care ar duce la supraaglomerarea programului competițional și la nivelul echipelor de club, dar și la nivelul echipelor naționale.

Propunerea controversată a venit de la Arsene Wenger

Arsene Wenger, fostul antrenor al lui Arsenal Londra, este omul care a gândit acest proiect. Francezul ocupă funcția de director de dezvoltare globală la FIFA.

Tehnicianul s-a gândit să mute meciurile dedicate echipelor naționale, preliminariile pentru Mondial și pentru întrecerile continentale, într-un singur modul. O lună integrală numai pentru selecționate.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Actualul calendar e depășit. În septembrie, facem o pauză, în octombrie, a doua, în noiembrie, a treia, iar în martie a patra. Ultima e în iunie, apoi noul sezon începe în iulie. E prea mult. Încercăm să grupăm calificările pentru a evita călătoriile. August și septembrie ar fi destinate cluburilor, și octombrie ar deveni luna naționalelor. Din noiembrie până la sfârșitul stagiunii, numai pentru cluburi”, a declarat recent Arsene Wenger.

Avertismentul lansat de președintele UEFA

Un fost mare fotbalist, Ronaldo, este încântat de această idee a lui Wenger. „Un Mondial la doi ani este o idee minunată. Dacă îi întrebi pe Messi și pe Cristiano Ronaldo, vor spune imediat că astfel vor avea mai multe șanse de a cuceri Cupa Mondială. Patru ani înseamnă o așteptare prea lungă”, a spus fostul atacant de la Inter Milano sau Barcelona.

Opoziția vine de la UEFA. „Ar însemna un masacru pentru jucători să dispute un turneu de o lună în fiecare vară! În acest ritm, va fi moartea fotbalului. Atenție, se va ajunge la Mondiale masculine și feminine simultane sau să se joace în același timp cu Olimpiadele!”, a spus președintele Aleksander Ceferin.