În plus, sursele liberale au confirmat că Norica Nicolai nu şi-a însuşit declaraţiile apărute în presă, menţionând că afirmaţile sale nu au fost preluate corect, deşi emisiunea la care participase era difuzată în direct.

"Eu îmi închipui că voi declaraţi una şi presa întoarce, dar e bine să vă abţineţi să daţi orice fel de declaraţii care creează astfel de situaţii", le-ar fi spus Tăriceanu liberalilor prezenţi la BPC.

Vicepreşedintele Norica Nicolai a declarat într-o emisiune, la Realitatea Tv, referitor la Adrian Cioroianu că: "este mai bine pentru noi toţi ca domnul Cioroianu să rămână ascuns pe perioada summit-ului". Şi prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a criticat, la Arad, prestaţia ministrului Adrian Cioroianu în perioada summit-ului NATO, spunând că acesta "şi-a greşit vocaţia" şi a sărit câţiva "paşi importanţi" până la funcţia de ministru.

Nu s-a discutat despre demisia lui Cioroianu

Vicepreşedintele Teodor Meleşcanu, a declarat, la finalul şedinţei liberalilor că nu au abordat în Biroul Permanent subiectul prestaţiei ministrului de Externe, Adrian Cioroianu, la summit-ul NATO sau remanierea acestuia.

Întrebat dacă au fost discutate cazul Cioroianu şi criticile aduse de Norica Nicolai la adresa prestaţiei acestuia, Teodor Meleşcanu a spus că Nicolai nu-şi însuşeşte acele declaraţii apărute în presă, drept pentru care conducerea PNL a considerat că nu se impune necesitatea discutării problemei remanierii actualului ministru de Externe.

Întrebat dacă în şedinţă au fost discuţii despre prestaţia lui Cioroianu şi despre "gafele" sale de la summit-ul NATO, Meleşcanu a răspuns că liderii PNL nu au purtat asemenea discuţii.

(17:20)