Evenimentul Zilei > Politica > Scandal imens la MAI. Angajările, blocate. Marcel Vela lansează acuzații-bombă
Scandal imens la MAI. Angajările, blocate. Marcel Vela lansează acuzații-bombă

Scandal imens la MAI. Angajările, blocate. Marcel Vela lansează acuzații-bombă

Angajările la Ministerul Afacerilor Interne au fost blocate. Ministrul Marcel Vela a făcut anunțul marți dimineață. 

Faptul că angajările la MAI au fost blocate nu reprezintă o problemă, asta pentru că oricum, concursurile erau organizate pe „pile și relații”, a dezvăluit ministrul Marcel Vela.

La Ministerul Afacerilor Interne va urma o reorganizare, până la realizarea bugetului pentru 2020, iar Vela spune că această suspendare a concursurilor este un fenomen normal.

„Această sistare și această suspendare este firească, având în vedere că dorim pentru 2020 o regândire și o reorganizare a ministerului și, evident, o propunere de buget pertinentă și corectăm pentru 2020″, a declarat minsitrul PNL.

De asemenea, Marcel Vela și-a luat angajamentul că în reorganizarea și viitoarele angajări vor avea în vedere strict competența, nu carnetul de partid.

„Va conta profesionalismul și voi depune toate eforturile pentru depolitizarea prefecturilor și celorlalte structuri din MAI (…) Sunt pașnic, nu declara război, doar reorganizez și manageriez așa cum ar fi trebui să facă și ceilalți miniștri care au stat în această clădire până acum”, a declarat ministrul marți dimineață.