Evenimentul Zilei > Politica > Scandal cu iz penal între PSD și PNL. Care este mărul discordiei

Scandal cu iz penal între PSD și PNL. Care este mărul discordiei

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, critică anunţul PSD referitor la plângerea penală împotriva liberalilor, arătând că susţine declaraţiile colegilor săi privind falsificarea cifrelor bugetare de către social-democrați. Marţi, PSD a anunţat că va face o plângere penală împotriva reprezentanţilor PNL, pe care i-au acuzat că „au dezinformat", „în mod conştient", cu privire la rectificarea bugetară.

Ludovic Orban susține că reprezentanţii PSD ar trebui să sufere consecinţe penale pentru falsificarea cifrelor bugetare.

„Reflexul comunistoid al PSD de a închide gura celor care spun lucrurilor pe nume, prin ameninţare şi încercări de intimidare cu plângeri penale, arată adevărata faţă hâdă a acestui grup de indivizi, care a încetat să mai fie un partid politic. PSD a ajuns azi doar o adunătură de parveniţi, inculţi şi disperaţi, care îşi caută cu exasperare salvarea personală. După ce a distrus toate echilibrele economice, cum numai un duşman al României ar fi putut-o face, preocuparea PSD nu este alta decât să încerce să le pună căluşul în gură celor care vorbesc. Anunţ în calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal că susţin toate declaraţiile colegilor mei referitoare la falsificarea cifrelor bugetare de către actuala guvernare”, a afirmat într-un comunicat Orban

Acesta arată că va fi „ocazia perfectă” pentru ca liberalii să demonstreze în justiţie greşelile coaliţiei de guvernare.

AgerpresCei care ar trebui să sufere consecinţe penale nu sunt colegii mei, care spun adevărul, ci tocmai cei din PSD, care mint cu neruşinare cu privire la bugetul de stat, care au făcut praf finanţele ţării, şi sunt convins că vor plăti pentru nota de plată pe care o pun pe umerii noştri şi ai copiilor noştri”, adaugă Orban.

El aminteşte faptul că de la începutul anului a avertizat că întregul buget de stat pe anul 2019 este unul construit pe „bani falşi” şi că acest lucru este confirmat în prezent de execuţia bugetară la şase luni.

„Rectificarea bugetară promovată de Guvern este complet falsă, reprezentând doar un artificiu de a masca realitatea situaţiei bugetare dezastruoase”, mai spune Orban.

Preşedintele PNL subliniază că „iresponsabilitatea” cu care a fost construită rectificarea bugetară de către PSD-ALDE va face ca pe finalul acestui an România să ajungă într-o situaţie economică extrem de dificilă, deşi nu există o situaţie de criză economică internaţională, iar sectorul privat a făcut eforturi uriaşe de a obţine creştere economică.

„Sutele de modificări ale Codului fiscal, abominabila OUG 114, jefuirea bugetelor comunităţilor locale, încălcarea sistematică a legii responsabilităţii fiscal-bugetare, transferul contribuţiilor şi anularea creşterii salariilor, inflaţia galopantă încurajată de Guvern, scăderea puterii de cumpărare, neindexarea pensiilor conform legii în vigoare, afectarea sumelor direcţionate către Pilonul 2 de pensii, blocarea marilor proiecte de investiţii în infrastructură, eşecul în absorbţia de fonduri europene sunt doar câteva exemple ale incompetenţei crase a acestei guvernări a PSD care afectează grav economia”, susţine el.

Marţi, PSD a anunţat că va face o plângere penală împotriva reprezentanţilor PNL, pe care i-au acuzat că au dezinformat cu privire la rectificarea bugetară.

„PSD condamnă modul în care PNL dezinformează în mod conştient populaţia cu privire la rectificarea bugetară. Declaraţiile din ultima perioadă ale unor lideri PNL care acuză Guvernul că ar fi ‘falsificat’ datele financiare şi că ar fi ‘furat 10% din PIB’ sunt de o gravitate deosebită şi intră sub incidenţa prevederilor Codului penal privind comunicarea şi răspândirea în mod conştient de ştiri false care pun în pericol securitatea naţională. (…) Prin urmare, PSD anunţă că va face o plângere penală împotriva reprezentanţilor PNL care au formulat şi au răspândit în mod iresponsabil astfel de informaţii, cunoscând caracterul fals al acestora şi efectele negative pe care le pot genera asupra economiei naţionale”, se arată într-un comunicat de presăal PSD, citează Agerpres.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: