Evenimentul Zilei > International > Sănătatea are şef nou la bulgari
Sănătatea are şef nou la bulgari

Sănătatea are şef nou la bulgari

La o lună de la demisia lui Bojidar Nanev, acuzat de corupţie, parlamentul de la Sofia a aprobat numirea Anei-Maria Borissova în fruntea ministerului sănătăţii, realtează AFP.

Numirea lui Borissova, specialistă în endocrinologie şi diabet, a fost aprobată cu 148 de voturi pentru şi 53 împotrivă.
"Are un caracter difcil şi nu este comunicativă", spune premierul bulgar Boiko Borissov despre noul ministru. Sunt calităţi pe care şeful guvernului le vede ca un semn bun de rezistenţă la tentativele de corupţie, notează jurnaliştii francezi.
Fostul ministru Bojidar Nanev a demisionat pe 30 martie, după ce a fost anchetat pentru că a cumpărat pentru o sumă prea mare doze de tratament antiviral împotriva gripei A H1N1.
Anul trecut, guvernul din ţara vecină a comandat 200.000 de doze Tamiflu laboratorului elveţian Roche pentru 6,5 milioane de leva (3,5 milioane de euro), deşi primise o ofertă de 2 milioane de euro pentru aceeaşi cantitate de la britanici.
Unde mai pui că medicamentele au fost livrate abia în luna ianuarie, la o lună şi jumătate după ce se încheiase epidemia de gripă porcină în Bulgaria.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.