Salată de cartofi noi cu sparanghel, șuncă, ouă și dressing cremos cu verdețuri. O rețetă simplă și sănătoasă

Salată de cartofi noi cu sparanghel, șuncă, ouă și dressing cremos cu verdețuri. O rețetă simplă și sănătoasă Sursă Dreamstime

Gospodinele pot prepara salată de cartofi noi cu sparanghel, șuncă, ouă și dressing cremos cu verdețuri. Această rețetă este potrivită pentru cei care țin dietă și pentru vegetarieni, dacă renunță la șuncă.

Salată de cartofi noi cu sparanghel, șuncă, ouă și dressing cremos cu verdețuri este gata într-o oră. Pentru această rețetă gustoasă și sănătoasă, gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:

500 g cartofi noi 500 g sparanghel verde sau alb (pentru opărit: apă, 1 linguriță de sare, 1 linguriță de zahăr, ⅓ de lămâie, 20 g unt) 100 g mușchi crud-uscat, feliat 10-12 ouă de prepeliță sau 4 ouă de găină 2-3 ridichi feliate 30 g fulgi de parmezan sare, piper proaspăt măcinat cepșoară tocată pentru decor

Dressing cremos:

Ne puteți urmări și pe Google News

200 g iaurt grecesc gras o legătură bună de pătrunjel verde 1-2 frunze de leurdă sau 1 frunză din codița unui fir de usturoi verde sau ½ cățel mic de usturoi 1 lingură de ulei de măsline sare câțiva stropi de lămâie

Salată de cartofi noi cu sparanghel, șuncă, ouă și dressing cremos

Pregătește o cratiță largă în care pune 1 L de apă, o linguriță de sare, una de zahăr și o bucățică de unt. Stoarce 1/3 de lămâie adaugă sucul ei. Pune cratița la foc mediu și așteaptă ca apa să ajungă la punctul de fierbere.

Adaugă tijele de sparanghel în apă și redu flacăra. Pune un capac peste ea timp de 2 minute. Oprește focul și lasă sparanghelul 3 minute sub capac, la aburi. Ouăle de prepeliță se pun la fiert în apă rece pentru 2-3 minute.

Pune cartofii noi la fiert în apă rece cu o lingură bună de sare. În principiu, fierbere lor durează cam 12-15 minute (cronometrate din momentul când începe apa să clocotească). Acum se scurg și se lasă la răcorit. A venit momentul să le decojești coaja.

În bolul procesorului, pune frunzele de pătrunjel verde, leurda, uleiul și sarea și adaugă iaurtul. Acum a mai rămas doar să adaugi puțină sare și zeamă de lămâie. Rețeta ta este gata. Poftă bună!, potrivit savoriurbane.com.

Cei vegani sau vegetarieni pot să înlocuiască șunca și ouăle cu alte ingrediente, precum brânza tofu.