Rețetă de tarte cu cremă de vanilie, căpșuni și rubarbă. Un desert delicios pentru zilele de primăvară

Rețetă de tarte cu cremă de vanilie, căpșuni și rubarbă. Un desert delicios pentru zilele de primăvarăSursă Dreamstime

Gospodinele pot prepara o rețetă gustoasă de tarte cu cremă de vanilie, căpșuni și rubarbă. Nu aveți nevoie de prea multe ingrediente, dar este foarte important foietajul pe care îl alegeți.

Gospodinele pot prepara o rețetă gustoasă de tarte cu cremă de vanilie, căpșuni și rubarbă. Este foarte simplu de făcut și ideală pentru zilele de primăvară. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente:

1/2 porție foietaj clasic 1 gălbenuș proaspăt 1/2 porție cremă de vanilie 300 de grame de căpșuni proaspete (cântărite gata curățate) 300 de grame de rubarbă (cântărită gata curățată) 300 de grame de zahăr zeama de la 1/2 de lămâie 15 grame de amidon din porumb (ex. gustin) mentă proaspătă pentru decor

Rețeta de tarte cu cremă de vanilie, căpșuni și rubarbă

Rubarba se spală bine, se îndepărtează baza tulpinilor cât și vârful acestora. Se taie perpendicular tulpinile curățate, cam de 1 cm. grosime. Se spală și căpșunile și se curăță de codiță apoi se taie în sferturi sau jumătăți, în funcție de mărime.

Se pune rubarba într-o cratiță și se adaugă zahărul și zeama de lămâie. Se pune cratița pe foc potrivit și se amestecă puțin. Rubarba se strecoară bine și se pune deoparte. Siropul cald îl punem înapoi în crăticioară, adăugăm căpșunile și așteptăm să dea în clocot, apoi imediat scoatem căpșunile din siropul fierbinte și le lăsăm deoparte, păstrând și siropul separat.

Pornim cuptorul și îl fixăm la 190 de grade Celsius. Se așează foietajul rece și se întinde sub forma unui dreptunghi de aproximativ 26×52 cm. Se împarte dreptunghiul în 8 pătrate egale cu latura de aproximativ 13 cm. Cam la 2 cm. de fiecare latură, se crestează foietajul cu un cuțit bine ascuțit.

Se pun pătratele de aluat într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Batem gălbenușul cu 1 lingură de apă rece și cu o pensulă moale ungem cu grijă ”rama” de ~2 cm lățime care încadrează pătratul de foietaj perforat. Se dă tava la copt în cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius și se coc timp de 20-25 de minute. Acum, se adaugă crema de vanilie, siropul și căpșunile, potrivit lauralaurentiu.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News