Evenimentul Zilei > Actualitate > SACRIFICIU: O adolescentă pierde lupta cu cancerul după ce aduce pe lume un copil
SACRIFICIU: O adolescentă pierde lupta cu cancerul după ce aduce pe lume un copil

SACRIFICIU: O adolescentă pierde lupta cu cancerul după ce aduce pe lume un copil

O tânără de 17 ani din America, diagnosticată cu cancer la creier, a murit la scurt timp după ce a dat naştere unui băieţel.

Jenni Lake, din Idaho (SUA) făcea chimioterapie, care începuse să îi micşoreze tumoarea cerebrală, când a aflat că este însărcinată, informează Associated Press.
Atunci tânăra a luat hotărârea să nu mai continue tratamentul. „Bebeluşu meu va ajunge aici cu bine”, i-a spus ea unei asistente. Băieţelul sănătos a venit pe lume luna trecută, iar la 12 zile după naştere cancerul netratat a răpus-o pe tânăra mama.
Nu s-a sacrificat în van
Familia fetei subliniază că moartea lui Jenni nu ar trebui privită de cei rămaşi ca o tragedie, ci ca un sacrificiu. Părinţii, cele două surori şi tatăl copilului ei s-au adunat de săbători la ferma familiei din Pocatello (Idaho) pentru a împodobi casa aşa cum i-ar fi placut lui Jenni. Mama îşi aminteşte de râsul molipsitor al adolescentei, în timp ce îşi ţine în braţe nepotul, Chad Michael Lake Wittman, născut pe 9 noiembrie. „Vreau ca el să ştie totul despre ea şi despre sacrificiul pe care l-a făcut”, spune Diana Phillips, uitându-se la bebeluşul rumen în obraji.
Nu a avut simptome de boală
Tânăra suferea de o formă rară de astrocitom care s-a răspândit rapid de la creier la coloana vertebrală fără simptome. În 2010, când au început migrenele, adolescenta avea deja trei tumori pe creier şi trei pe coloana vertebrală. La diagnosticare medicii i-au dat doar 30% şanse de a supravieţui 2 ani.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: