Evenimentul Zilei > Actualitate > Saadi Gaddafi, fiul cel mic al colonelului Gaddafi, a fugit în Niger
Saadi Gaddafi, fiul cel mic al colonelului Gaddafi, a fugit în Niger

Saadi Gaddafi, fiul cel mic al colonelului Gaddafi, a fugit în Niger

Saadi Gaddafi, cel de-al treilea fiu al liderului libian, a fugit în ţara vecină, Niger, a anunţat, azi-noapte, ministrul nigerian al justiţiei, potrivit cotidianului "The Telegraph".

Ceilalţi doi fii ai lui Gaddafi, Saif al-Islam şi Mutassim, ca şi cumnatul colonelului, consilierul său cel mai apropiat, Abdullah Senussi, au rămas, deocamdată, alături de el.
Ministrul nigerian de justiţie, Marou Amadou, a confirmat că Saadi a trecut graniţa dintre cele două ţări, într-un convoi de vehicule şi a fost interceptat de trupele locale. Convoiul şi-a continuat drumul spre oraşul Agadez din nordul ţării şi de acolo spre capitala Niamey, unde mai mulţi lideri tribali tuaregi, care i-au fost loiali colonelului Gaddafi s-au refugiat în ultimele săptămâni.
Rebelii au avansat, ieri, spre cele două oraşe care sunt încă sub controlul trupelor lui Gaddafi, în nordul Libiei, după o serie de bombardamente ale NATO.
Extravaganţele lui Saadi
Saadi a fost unul dintre cei mai occidentalizaţi membri ai familiei liderului libian, deşi nu era mai puţin capricios decât ceilalţi, comentează sursa citată.
Om de afaceri şi fost fotbalist, el a jucat de două ori pentru echipe italiene de serie A, dar a fost interzis după ce a picat testul anti-drog. A jucat şi pentru clubul din Tripoli, ordonând, la un moment dat, închiderea clubului rival din Benghazi, iar stadionul şi clubul acestuia au fost distruse, după ce Saadi a fost huiduit de fani.
Deşi era recunoscut pentru dragostea sa pentru safari, Saadi avea şi alte preocupări, mai puţin paşnice – a condus propria sa miliţie şi a fost acuzat că a ordonat trupelor din subordinea sa să tragă asupra manifestanţilor, la începutul acestui an.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: