Evenimentul Zilei > Actualitate > S-au întors din spațiu și au dat de Covid-19. Reacția astronauților este uimitoare
S-au întors din spațiu și au dat de Covid-19. Reacția astronauților este uimitoare

S-au întors din spațiu și au dat de Covid-19. Reacția astronauților este uimitoare

După mai bine de 200 de zile, timp în care au orbitat în jurul planetei, o echipă de astronauți a aterizat vineri în Kazahkstan.

Astronauții care și-au petrecut ultimele 200 de zile pe ISS (International Space Station) au revenit pe pământ pentru „a da nas în nas” cu pandemia care face ravagii de mai bine de 2 luni.

Echipa de la NASA și Roscosmos a fost întâmpinată de medici purtând măști și costume de protecție.

Astronauții de la NASA, Andrew Morgan și Jessica Meir s-au întâlnit pe stația spațială cu colegul lor din Rusia, Oleg Skripochka.

Oficialii din Rusia au declarat că au luat măsuri de siguranță dure pentru a se asigura că echipa spațială nu va avea probele legate de virus la aterizare, medicii care i-au preluat fiind testați în prealabil pentru Coronavirus.

Membrii echipajului au discutat cu medicii, zâmbind tot timpul, semn că deși Terra se confruntă cu pandemie periculoasă, se bucură că au ajuns acasă.

„După un consult rapid, echipajul a fost transportat cu elicopterul la Baikonur, de unde rusul a fost dus direct la Moscova”, a declarat Vyacheslav Rogozhnikov, un medic din Rusia care a participat la preluarea acestora la aterizare.

Morgan și Meir vor fi transportați de la Baikonur la peste 300 de kilometric depărtare, la Kyzyl-Orda, de unde vor lua un avion către SUA.

În mod normal nu așa ar fi decurs primele zile după aterizare, dar având în vedere situația actuală, se impun măsuri drastice, scrie Dailymail.