“Vreau să fiu din nou normal”, a declarat studentul într-o conferinţă de presă organizată la spitalul unde a fost pe punctul de a fi declarat mort şi deconectat de la aparate.
“Aştept cu nerăbdare ziua de mâine, însă văd luminiţa de la capătul tunelului şi ştiu că vom ajunge acolo”, a spus şi mama tânărului, în aceeaşi conferinţă. 
Sam Schmid, în vârstă de 21 de ani din statul american Arizona, a fost grav rănit într-un accident de maşină ce a avut loc pe 19 octombrie, informează ABC News.
Leziunile crebrale pe care le-a suferit tânărul au fost atât de grave încât medicii de la spitalul local nu l-au putut trata. A fost trimis la un institut neurologic din Phoenix, unde a fost operat de un anevrism care îi ameninţa viaţa.
Un miracol de Crăciun
Ulterior medicii au început să îi administreze un tratament paliativ şi au discutat cu familia lui Sam despre posibilitatea donării de organe. La scurt timp însă, tânărul a început să reacţioneze la diverşi stimuli, ridicând două degete la comandă.
Acum merge cu ajutorul unui cadru şi vorbeşte, chiar dacă mai greu. “Nimeni nu mi-ar putea da vreodată un cadou de Căciun mai frumos. Dacă vreţi, puteţi să-i spuneţi un miracol al lumii moderne”, a declarat Susan Regan, mama lui Sam.
Se va reface complet
Medicii spun că cel mai probabil tânărul se va reface complet. “Sunt uluit de incredibila sa recuperare într-un timp atât de scurt”, a mai declarat Robert Spetzler, neurochirugul care l-a monitorizat pe Sam. “Recuperarea a fost într-adevăr remarcabilă, având în vedere gravitatea rănilor pe care le-a suferit”, a adăugat medicul care a decis să îl mai ţină pe tânăr conectat la aparate în ciuda faptului că nu prezenta semne de recuperare.
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/iWmz0WcH1IA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>