Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a lansat primul portal de achiziţii verzi
S-a lansat primul portal de achiziţii verzi

S-a lansat primul portal de achiziţii verzi

Organizatia Terra Mileniul III lansează proiectul “Cumpără verde!” având ca obiectiv creşterea gradului de informare şi conştientizare a autorităţilor publice locale privind sistemul de achiziţii publice ecologice şi îmbunătăţirea accesului la informaţie privind furnizorii de produse ecologice la nivel naţional.

Proiectul aduce laolaltă cele două părţi ale unei pieţe în formare în România (cumpărătorii şi vânzătorii), folosindu-se de legislaţia specifică şi de sprijinul Ministerului Mediului, pentru a convinge populaţia să se orienteze către un comportament de consum eco. România, ca stat membru UE, are obligaţia de a îndeplini o ţintă de 50% privind achiziţiile publice ecologice până în 2010.
Firmele producătoare sau care comercializează produse ecologice se pot înscrie pe portalul achizitiiverzi.ro. Lansarea oficială a portalului va avea loc în iunie. Prin acest proiect se va realiza şi Catalogul Produselor şi Serviciilor Ecologice care va fi publicat în septembrie 2010 şi va include 100 de companii dintre cele care se vor înscrie pe portal.
Înregistrarea pe portal va fi gratuită în perioada 15 martie – 15 mai 2010. Puteţi înregistra maxim cinci produse/servicii ecologice. Pentru mai mult de cinci produse se va percepe o taxă de 20 euro pentru fiecare produs suplimentar.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: