Evenimentul Zilei > Politica > S-a găsit înlocuitorul lui Claudiu Manda la Comisia SRI
S-a găsit înlocuitorul lui Claudiu Manda la Comisia SRI

S-a găsit înlocuitorul lui Claudiu Manda la Comisia SRI

Senatorul Claudiu Manda a renunțat la șefia Comisiei de Control a SRI deoarece este pe lista pentru alegerile europarlamentare. Locul lui va fi luat de deputata Oana Florea, tot de la PSD.

„Este bine să fie cineva din comisie, nu din afară pentru că ar trebui să învețe din mers. Evident, va fi de la PSD deoarece au majoritatea. Însă, oricine ar fi, dacă PSD nu-și schimbă mentalitatea și nu are altă abordare față de SRI, va fi rău. PSD are un comportament laș pentru că atacă o instituție militară care nu poate riposta. De fapt, au folosit și folosesc electoral serviciul”, a declarat, ieri, pentru EVZ, deputatul USR Lucian Viziteu.

Potrivit unor surse din comisie, de mult timp aceasta nu își mai exercită atribuțiile pe care le are. Membrii comisiei rezolvă doar petiții. „Sunt oameni care au probleme cu legea și, prin avocați, încearcă să obțină informații pe care să le folosească în procese”, ne-a declarat un membru al comisiei. Potrivit acestuia, componența comisiei este în afara legii. PMP nu are niciun membru, deci Parlamentul nu este reprezentat în totalitatea lui. „Au făcut asta de frică să nu-l pună PMP pe Băsescu. El știe multe și nu le-ar fi permis aceste manevre la care se pretează”, a precizat aceeași sursă.

Declarațiile fostului președinte al Comisiei, Claudiu Manda, a zguduit SRI. Acesta a afirmat, anul trecut, că din calculele Comisiei rezultă că 6 milioane de români au fost interceptați de SRI din 2005 până în 2016.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: