Povestea pare desprinsă dintr-o tragi-comedie americană cu buget redus. Patru asasini au poposit la Bucureşti, s-au cazat în cel mai cunoscut hotel din România şi apoi mai că n-au defilat pe stradă cu o pancartă pe stradă cu mesajul "Am venit să-l ucidem pe Dragnea". Nimeni n-a văzut nimic, nici măcar semnele tipice desenelor animate, cu mâna la gât. Serviciile de informaţii, Poliţia, partenerii noştri externi, toţi au fost orbiţi de profesionalismul ucigaşilor fantomă. "Nişte incompetenţi paraleli", pare că sugerează Liviu Dragnea, care nu conteneşte să-i umilească pe cei care asigură securitatea naţională.

Preşedintele PSD a fost singurul care s-a prins că cei patru crai de la Răsărit au venit să-l ucidă, dar n-a alertat pe nimeni, doar i-a şoptit la ureche Irinucăi despre ce este vorba şi ea chiar a confirmat. Este ceea ce liderul PSD a povestit public cu o figură serioasă, dublat în prealabil de consilierul său de suflet, Darius Vâlcov, cunoscut pentru pasiunea de a-şi ţine tablourile ascunse în pereţi. 

 Ar fi un pic de psihiatrie formă avansată, dacă în spatele acestui basm nu ar fi o strategie gândită, o DIVERSIUNE cu scop precis. Operaţiunea MORTUL, despre care scria jurnalistul Ion Cristoiu, continuă să se desfăşoare.

Cine vrea să-l omoare de fapt pe Dragnea

Scopul mitingului diasporei a fost răstunarea Guvernului Dăncilă. Pentru acest lucru trebuia să fie provocată emoţia colectivă. Strategii lui Dragnea, conduşi de Doru Buşcu, patronul Caţavencii, după cum mai multe surse au dezvăluit pentru Capital, au ştiut despre ce li se pregăteşte şi au venit în întâmpinarea rivalilor cu un alt caz cu impact emoţional: femeia jandarm bătută şi paralizată. Doar că s-a desumflat rapid, iar tânăra a ieşit din spital cu doar câteva vânătăi.

Operaţiunea MORTUL nu a fost însă abandonată şi a ieşit la iveală protestatarul din Teleorman decedat într-un spital, culme tot din din Teleorman. Motivul: gazele lacrimogene şi jandarmii fireşte. Tocmai când fenomenul era pe cale să ia amploare, apare victima Dragnea cu un asasinat în dotare. 

Mai întâi, Darius Vâlcov a oferit un tease într-un interviu la prietenul Bogdan Chirieac, iar apoi Dragnea a venit să anunţe bomba: “s-a dorit asasinarea mea”. Amuzant, dar numai despre asta vorbim de două zile. Face parte din categoria M**E PSD. Într-o ţară în care dezbaterea politică se rezumă la acest tip de subiecte, probabil orice asasin în viaţă ar vizita România doar pentru show-urile live de stand up comedy.

Cert este că de două zile toată lume a uitat de femeia jandarm bătută şi mai ales de protestatarul mort. Toată lumea vorbeşte despre asasinarea lui Dragnea, fie că o face la mişto, fie că o face plătit. Pentru că este greu să crezi că un jurnalist poate crede că o asemenea poveste halucinantă are vreo urmă de adevăr în ea. Agenda publică din România este plină de penibil, iar în tot acest timp, Klaus Iohannis este probabil din nou în vacanţă.