Evenimentul Zilei > Actualitate > Rusia scoate MILIARDE DE DOLARI dintr-o astfel de GAURĂ. Imagini inedite din MINELE şi FABRICILE DE DIAMANTE moştenite de Putin│Foto
Rusia scoate MILIARDE DE DOLARI dintr-o astfel de GAURĂ. Imagini inedite din MINELE şi FABRICILE DE DIAMANTE moştenite de Putin│Foto

Rusia scoate MILIARDE DE DOLARI dintr-o astfel de GAURĂ. Imagini inedite din MINELE şi FABRICILE DE DIAMANTE moştenite de Putin│Foto

Este deja ştiut, una dintre cele mai mari mine de diamante din lume se află în regiunea Yakuția, din Rusia.

În această zonă, compania rusă ALROSA produce 99% din diamantele de pe piața din Rusia și peste 25% din cantitatea mondială.

Principala zonă de exploatare funcționează încă din 1955, în apropierea orașului Mirny, care se poate vedea la baza hăului, în galeria foto.

Inițial, exploatarea se făcea la suprafață, dar de-a lungul timpului, adâncimea minei a ajuns la 525 de metri, iar diametrul minei la 1,2 kilometri.

În 2001, exploatarea la suprafață s-a oprit, iar din 2009 diamantele sunt scoase la lumină numai din mina subterană.

Orașul Mirny este cunoscut în Rusia ca fiind "Capitala Diamantelor" şi are o populație de 35.000 de locuitori , fiind dotat şi cu un aeroport. Tot aici se află și sediul central al companiei ALROSA.

În regiune s-au deschis 1.500 de mine începând cu anii 1950, iar la cele mai cunoscute a ajuns şi bloggerul aslan.

Fotografiile realizate la mina Mirny şi la Nyurbinskaya sunt spectaculoase şi arată care este atmosfera în această industrie, care de când a fost inaugurată, a băgat miliarde de dolari în bugetul statului.

Sursă foto: englishrussia.com