Evenimentul Zilei > Sport > Rusia, ÎNCOLȚITĂ de 19 state. REACȚIA celor de la Kremlin, după MARELE SCANDAL internațional
Rusia, ÎNCOLȚITĂ de 19 state. REACȚIA celor de la Kremlin, după MARELE SCANDAL internațional

Rusia, ÎNCOLȚITĂ de 19 state. REACȚIA celor de la Kremlin, după MARELE SCANDAL internațional

Numai puțin de 19 țări au cerut ca Rusiei să i se interzică dreptul de a organiza competiții sportive, după mare scandal de dopaj. Astfel, găzduirea Campionatului Mondial de fotbal din 2018 ar putea fi boicotată.

Rusia este pusă la zid de 19 lideri de agenții naţionale anti-doping, care au parafat o propunere ca statul condus de Vladimir Putin să aibă interzis la întrecerile sportive, și să nu aibă dreptul de a organiza astfel de competiții. În urma scandalului de anul trecut, când au fost găsiți dopați 1.000 de sportivi ruși, raportul McLaren susține că aceștia au fost incluși într-un program de dopaj patronat de stat, în perioada 2011-2015. Rusia a negat total această acuzație, dar Kremlinul a dat vina pe Agenția Rusă Anti-doping. Amintim că delegația rusă nu a mers în formula completăla Jocurile Olimpice de la Rio de Jaineiro, în urma scandalului.

Astfel, rușii spun că întreg scandalul a fost, de fapt, o conspirație mondială, cu tentă politică, dar asta nu a impresionat 19 organizaţii naţionale anti-doping, care au făcut echipă și au semnat o propunere prin intermediul căreia cer ca Rusia să nu mai aibă dreptul de a organiza competiții sportive. BBC.co.uk a titrat că cele 19 state care au semnat sunt: Austria, Belgia, Canada, Croaţia, Danemarca, Estonia, Finland, France, Germany, Irlanda, Japonia, Olanda, Polonia, Slovenia, Spania, Africa de Sud, Suedia, Elveţia şi Statele Unite.

Rusia ar putea pierde anul acesta Campionatele Mondiale de bob şi skeleton, plus evenimente mai mici, dar cel mai importat este Campionatul Mondial de fotbal, din 2018.

Reacția celor de la Kremlin nu a întârziat să apară: „Oameni care ar trebui să analizeze probele de urică au început să pună presiune pe oamenii care iau decizii politice. Sporturile din Rusia sunt printre cele mai curate din lume”, a declarat pentru R-Sport Vitali Mutko, vicepremierul Rusiei şi fost ministru al Sportului în perioada 2008-2016.

„Federaţiile şi Comitetele Olimpice, după cum ştim, dezvoltă sporturile. Deci le cer oamenilor să-şi facă treaba lor şi să nu se pună ei în poziţia altor organizaţii de sport”, a opinat Pavel Kolobkov, ministrul Sportului din Rusia.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: