Evenimentul Zilei > Actualitate > ATAC DUR. Liberalul Dan Radu Ruşanu dă vina pe Guvern în chestiunea privatizării Oltchim
ATAC DUR. Liberalul Dan Radu Ruşanu dă vina pe Guvern în chestiunea privatizării Oltchim

ATAC DUR. Liberalul Dan Radu Ruşanu dă vina pe Guvern în chestiunea privatizării Oltchim

Vicepreşedintele liberal, Dan Radu Ruşanu, a declarat, într-un interviu acordat RFI, că în chestiunea privatizării Oltchim, responsabili sunt Guvernul, pentru că nu a asigurat un capital de lucru de 40-50 de milioane şi sindicatele, pentru că au protestat şi au speriat investitorii.

"Pentru că nu poate să vină o astfel de ofertă în trei luni de zile! Aici au fost anumite greşeli. O greşeală este poate a Guvernului, prin Ministerul de Finanţe şi altă greşeală este a sindicatelor. Greşeala Guvernului prin Ministerul de Finanţe este că nu a asigurat un capital de lucru de 40-50 de milioane, ca Oltchimul să mai funcţioneze încă cinci-şase luni de zile, timp în care se putea asigura un investitor puternic. Asta e prima greşeală, mare greşeală! A doua greşeală este a sindicatelor şi a oamenilor de acolo, care în clipa în care au trecut la proteste sindicale, orice investitor serios se sperie de acest lucru şi fuge", a afirmat Ruşanu, pentru RFI. 
Dan Radu Ruşanu a mai afirmat că Dan Diaconescu a jucat la cacealma şi a pierdut.
"Nu cred că domnul Dan Diaconescu va fi proprietar la Oltchim până la urmă şi nu cred că va putea să-şi asume această responsabilitate", a mai spus vicepreşedintele PNL.
Vicepreşedintele PNL a mai spus că Dan Diaconescu nu se aştepta să câştige licitaţia "şi atunci ar fi fost fericit. Câştigând licitaţia, are o mare problemă. A jucat la cacealma şi a pierdut, probabil!".

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: