Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > ROMÂNIA LUI CRISTOIU: Cearta de care avea nevoie Victor Ponta
ROMÂNIA LUI CRISTOIU: Cearta de care avea nevoie Victor Ponta

ROMÂNIA LUI CRISTOIU: Cearta de care avea nevoie Victor Ponta

Întrebarea Unde şi-a făcut nevoile Cioacă? a fost detronată după un timp de întrebarea Are bani Dan Diaconescu pentru a cumpăra Oltchim? N-a trecut mult şi întrebarea aceasta a fost detronată, la rîndu-i, de întrebarea:

S-a certat Victor Ponta cu Traian Băsescu la şedinţa CSAT?

Joi, 27 septembrie 2012, intrate în agonie din punctul de vedere al ratingului după ce scandalul Oltchim şi-a mai pierdut din prospeţime, televiziunile de ştiri au înviat brusc la ştirea că premierul Victor Ponta a plecat de la şedinţa CSAT de la Cotroceni după o jumătate de oră de la începere.

Nu ştiu cum se face dar, în Gubernia România, jurnaliştii, incapabili să dea date exacte şi-n legătură cu vremea de afară, ştiu pînă la ultimul amănunt ce s-a întîmplat dincolo de uşile închise. După unele posturi TV, Victor Ponta s-a ridicat şi a plecat trîntind uşa de cum şi-a aruncat ochii pe Ordinea de zi; Ordine pe care, deşi a primit-o pe 13 septembrie, el n-a avut timp s-o citească, ocupat cum era cu enigma Dan Diaconescu. După alte posturi, cei doi – Victor Ponta şi Traian Băsescu – s-ar fi certat inclusiv în chestiunea Oltchim, ba chiar, zic unele, a fost cît pe-aici să se ia la bătaie.

S-a certat Victor Ponta cu Traian Băsescu?

Prezent în studiourile subordonatului său, Sebastian Ghiţă, Victor Ponta a declarat că n-a fost vorba de o ceartă, ci de o controversă politico-ideologică.

N-are importanţă.

Graţie infinitei trăncăneli de pe televiziunile de ştiri, românii sau dus să se culce sau să se îmbete convinşi că Victor Ponta s-a certat cu Traian Băsescu.

În România de la marginea Europei nu contează dacă un lucru s-a petrecut sau nu în realitate, contează dacă ziarele şi televiziunile îl dau ca întîmplat sută-n sută.

Ştirea despre cearta dintre cei doi convine  multora.

Convine mai întîi lui Victor Ponta.

Amicul său, Crin Antonescu, privea cu  un ochi suspicios şi un ficat bolnav declaraţiile despre relaţia sa cu Traian Băsescu.

Se desprindea din ele adevărul că Victor Ponta nu se mai dă în vînt după un nou conflict cu Traian Băsescu.

La un dialog avut la B1 TV, Victor Ponta a sugerat că atît Uniunea Europeană, cît şi românii vor niţică linişte la nivel înalt după criza politică din vară. Uniunea Europeană, pentru că are suficiente bătăi de cap cu Grecia în plan economic, pentru a-i mai da insomnii, în plan politic, şi România. Românii, pentru că după o fază de maximă excitaţie, aveau  nevoie de un timp de calm, ba chiar de unul de blegeală.

Victor Ponta şi PSD au responsabilitatea guvernării.

Crin Antonescu şi naşul său de cununie electorală, Dan Voiculescu, n-au nici o responsabilitate.

În aceste condiţii, Crin Antonescu şi Dan Voiculescu îl vor pe Victor Ponta angajat într-un scandal continuu cu Traian Băsescu.

Ştirea potrivit căreia Victor Ponta s-a supărat e menită a-i aduce bezele din partea lui Crin Antonescu, scrisori de binecuvîntare din partea lui Dan Voiculescu şi aplauze din partea celor ce locuiesc seara de seară în studiourile Antenei 3.

Dacă ar fi să credem ştirii, cearta a pornit de la înscrierea pe ordinea de zi a Şedinţei CSAT a unui punct vizînd Strategia pentru refacerea credibilităţii României.

Victor Ponta a fost acuzat de preşedinte că a distrus credibilitatea României prin lovitura de stat din 3-6 iulie 2012.

A pune pe ordinea de zi a şedinţei CSAT a unui asemenea punct e ca şi cum ai trimite unei Fete de pe Şoseaua de centură  invitaţia la o masă rotundă despre Păcatul preacurviei.

Nu se poate spune despre preşedinte că e lipsit de abilitate.

Şedinţa CSAT era prima întîlnire oficială dintre Victor Ponta şi Traian Băsescu.

De ce o fi pus Traian Băsescu pe Ordinea de zi acest punct care, între noi fie vorba, nici nu prea intră în atribuţiile CSAT?

Răspuns sigur:

Dinadins.

Rămîne de văzut dacă a făcut-o pentru a-i administra o lovitură lui Victor Ponta sau, dimpotrivă, pentru a-i da o mînă de ajutor în efortul acestuia de a le dovedi lui Crin Antonescu, lui Dan Voiculescu şi talibanilor din USL că el, Victor Ponta, e duşmanul de moarte al Preşedintelui.
Ştiind cît de dibaci sunt politicienii noştri cînd e vorba să joace teatru, înclin să cred că Traian Băsescu i-a sărit în ajutor lui Victor Ponta.
Citiţi şi:

  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. De ce dau în judecată Parchetul General
  • Ion Cristoiu dă în judecată Parchetul General
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Presa unui popor de guguştiuci
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. De la Elodia la Oltchim
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cum s-a făcut Victor Ponta mic, mic de tot
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Pariul pe electoratul-turm
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. USL – agentul electoral al lui Dan Diaconescu
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Primejdioasa iluzie a lui Traian Băsescu
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. O nouă golănie marca Victor Ponta – Crin Antonescu
Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: