Evenimentul Zilei > Social > Începe Programul „Rabla”. VEZI când îți poți duce mașina veche la casat
Începe Programul „Rabla”. VEZI când îți poți duce mașina veche la casat

Începe Programul „Rabla”. VEZI când îți poți duce mașina veche la casat

Programul va demara luni cu înscrierea și validarea colectorilor de fier vechi și a producătorilor și dealerilor auto. Potrivit președintelui Administrației Fondului pentru Mediu, Gheorghe Popescu, cei care vor să-și caseze mașina prin Programul „Rabla” vor putea merge la fier vechi de pe 5 aprilie.

Programul Rabla 2012 pornește de luni, 19 martie 2012 prin înscrirea și validarea colectorilor şi producătorilor. Proprietarii – persoane fizice se pot se pot adresa firmelor colectoare, pentru casarea autoturismelor vechi, începând din data de 3 aprilie și până în 19 noiembrie 2012.
„Vom avea tichete disponibile în toată țara din 5 aprilie. Până atunci se validează producătorii și dealerii de la care se pot cumpăra mașini noi și se vor tipări tichetele”, a explicat Popescu pentru EVZ.
Pentru acest an, Administrația Fondului pentru Mediu a prevăzut un buget de 114 milioane lei care permite scoaterea din uz a 30.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani. Ca și în 2010 și 2011, cuantumul primei de casare este 3.800 lei, fiind exprimată  printr-un tichet cu valoare nominală. De asemenea, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pot fi utilizate cel mult 3 tichete valorice.
Prin Programul Rabla, în ultimii 2 ani, au fost casate 305.964 autoturisme uzate şi au fost achiziţionate 101.766 autoturisme noi, dintre care, 40.269 de origine autohtonă.
Lista producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor autorizaţi să participe în anul 2012 la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, precum şi cea a operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz vor fi publicate pe site-ul AFM, www.afm.ro, în cadrul secţiunii „Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2012”.
CITIȚI ȘI:

  • Programul „Rabla” rămâne fără bani
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: