Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Victor Ponta atacă din nou o măsură a Justiţiei!
ROMÂNIA LUI CRISTOIU.  Victor Ponta atacă din nou o măsură a Justiţiei!

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Victor Ponta atacă din nou o măsură a Justiţiei!

Evenimentele din seara zilei de 20 iunie 2012 (tentativa de sinucidere a condamnatului Adrian Năstase, ducerea sa la Spitalul Floreasca şi nu la Spitalul Penitenciar Rahova, internarea sa între 20 şi 26 iunie, timp în care conducerea Unităţii Medicale n-a binevoit să dea publicităţii nici un Comunicat Oficial) pot fi văzute din două unghiuri de vedere:

1) Din cel al telespectatorului de telenovelă.
2) Din cel al Justiţiei.
Telespectatorul de telenovelă a  admis, lăcrimînd, atît de la suflet, cît şi de la bere, că un fost premier care a încercat să se sinucidă nu poate fi dus la Spitalul penitenciar Rahova decît de nişte barbari.
Justiţia, pentru care nu există decît fapte reci, golite  de emoţie (nu zicea Stendhal că vrea să imite în romanele sale stilul Codului Penal?!), a suspectat în toate evenimentele succedate o posibilă încălcare a Legii.
Unde pîlpîie  o suspiciune, procurorii sunt obligaţi s-o verifice.
Plecînd şi de la cîteva bizarerii (absenţa Comunicatelor Oficiale din partea Spitalului de Urgenţă, declaraţiile contradictorii ale medicilor care l-au operat pe Adrian Năstase), procurorii DNA au socotit că a fost vorba de  o încercare a lui Năstase de a se sustrage detenţiei, apelînd la medicii de la Floreasca, după tentativa de sinucidere, lesne de identificat ca o  tentativă de automutilare.
Drept urmare, sunt convocate la DNA, în 26 iunie 2012, mai multe persoane (între care şi medicul Şerban Brădişteanu) sub acuzaţia de favorizare a infractorului.
Pe 13 iulie 2012, Institutul de Medicină Legală transmite procurorilor un Raport de expertiză medico-legală care arată că, după tentativa eşuată de sinucidere, avînd în vedere superficialitatea rănilor, Adrian Năstase putea fi tratat în sistemul penitenciar.
Suspiciunea procurorilor pare să se confirme.
Miercuri, 18 iulie 2012, e chemat la DNA şi acuzat de favorizarea infractorului medicul Radu Macovei, managerul Spitalului Floreasca.
La această ştire, un cetăţean al României face următorul comentariu public:
„Astăzi mi-am amintit, din lecturile mele istorice, că a mai fost un proces al medicilor: în 1952, Stalin i-a anchetat pe medici, dar din fericire a murit la timp şi au fost eliberaţi. Îmi doresc ca în 2012 să nu reluăm un episod din 1952”.
Declaraţia, care imită într-un fel încercarea de semidocţi a celor de la Jurnalul naţional de a-l aşeza pe Adrian Năstase în rîndul martirilor din închisorile comuniste, aparţine unui ins care şi-a făcut cultura din mersul tramvaiului.
Între doar începerea anchetei penale faţă de nişte medici suspectaţi de favorizarea infractorului şi arestarea şi condamnarea medicilor evrei din cadrul faimosului proces stalinist al bluzelor albe, poate fi făcută o legătură doar de cineva care nu ştie istorie nici cît e pe Wikipedia.
Cetăţeanul cu pricina e însă Victor Ponta, premierul României, iar declaraţia n-a fost făcută la o bere cu amicii, ci la şedinţa de guvern.
Asta exact după ce Raportul Comisiei Europene cerea ca politicienii români să nu se mai pronunţe asupra măsurilor luate de Justiţie.
Ce-am zis eu într-unul din editorialele  anterioare?
Un iresponsabil vesel!