Ca fiu de ţăran, imaginea asta de carte poştală, propusă de un boier pentru crunta realitate a satului românesc,  m-a făcut să rîd  ori de cîte ori am citit poezia Rodica a Bardului de la Mirceşti.
Am rîs însă şi mai tare, citind, la 144 de ani de la publicarea acestor  versuri de către nemuritorul Vasile Alecsandri, rîndurile – asemănătoare prin ridicolul lor – dedicate de muritorul Radu Călin Cristea, nu unei june, ci unui jun, Victor Ponta:
„Scriu acest comentariu voios salutînd, în fine, apariţia în fruntea Executivului a unui politician tînăr, sănătos la minte şi la trup, în formă şi plin de haz”.
În cei 22 de ani de presă liberă, am văzut multe masaje aplicate  de valeţii condeiului înaltelor buci politicianiste.
Cel al lui Radu Călin Cristea are cel puţin două note  ieşite din comun:
1.)     Aparţine unui indiscutabil profesionist al masajului.
Aşa cum se vede din textul închinat lui Victor Ponta,  acolo unde alţii folosesc o limbă aspră, rugoasă,  ca de bou, Radu Călin Cristea  foloseşte o limbuţă fină, catifelată, ca de căţeluşă.  
2.)     După parvenirea Portocaliilor la putere, în 2004, Radu Călin Cristea şi a pus întreaga sa creaţie în slujba PDL şi a lui Traian Băsescu.
Răsplata n-a întîrziat să apară.
Distinsul a fost numit director al Muzeului Literaturii Române, un post cu care n-avea nici o legătură, deoarece nu era istoric literar.
Nu ştiu cum s-a făcut, dar Radu Călin Cristea a rămas fără sinecură.
Busola oportunismului i-a indicat un nou Nord: USL şi cuplul Victor Ponta- Crin Antonescu.
În Adevărul, din care am desprins citatul despre junul premier, dar şi la televiziunile de ştiri înroşite, Radu Călin Cristea s-a afirmat  ca un propagandist feroce al USL.
Mai boieri decît foştii stăpîni, noii au decis să-l fericească pe Radu Călin Cristea cu postul de director interimar al TVR.
Să ne revoltăm că unii ne cred pe noi, jurnaliştii, nişte maidanezi care stau cu privirile umede ridicate spre stăpînii de la masă, în aşteptarea unui oscior?!
CITIŢI ŞI:

  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cum l-au boicotat pe Mihai Gâdea transformatoarele PDL-iste 
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Succesiunea armatelor flămînde
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Minivacanţa marii crăpelniţe
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Ne întoarcem la alegerile lui Ceauşescu?