Cele două paiaţe ale puciştilor- Crin Antonescu şi Victor Ponta- s-au grăbit să înfăţişeze intervenţia Occidentului drept un gest de salvare a lui Traian Băsescu.
S-a manifestat şi se manifestă încă preocuparea liderilor din Vest faţă de soarta unui preşedinte supus unei lovituri de stat mascate sub un şir de acte aparent constituţionale.
Nu aceasta e cauza intervenţiei occidentale.
Aşa cum se vede şi din documentele întîlnirii dintre preşedintele Comisiei Europene şi premierul Victor Ponta din 12 iunie 2012, marile democraţii au fost şocate de schimbarea uneia dintre regulile fundamentale ale Referendumului – procentajul de prezenţă pentru a fi validat- prin Ordonanţă de urgenţă, şi aceea dată în chiar prima zi a procesului de suspendare: OUG nr. 41 din 5 iulie 2012.
În consecinţă, Comisia Europeană a cerut premierului revocarea acestei Ordonanţe de urgenţă, care contravenea deciziei luate de Curtea Constituţională.
Asta însemna darea peste cap a unuia dintre punctele cheie ale Loviturii de stat.
Adoptînd OUG nr.41 puciştii socotiseră că finalul Loviturii de stat – demiterea lui Traian Băsescu prin mascarada numită Referendum- devenea floare la ureche.
Impunerea pragului de prezenţă la Referendum a fost o grea lovitură dată puciştilor.
E un adevăr care a răzbătut din evenimentele care au succedat vizitei la Bruxelles a premierului Victor Ponta, joi 12 iunie 2012. Deşi s-a angajat în faţa lui Jose Manuel Barroso să revoce Ordonanţa de urgenţă care desfiinţa pragul la Referendum, premierul a început s-o scalde încă de la urcarea în avionul de Bucureşti.
Ajuns la Otopeni, poate şi pisat la cap de pucişti, Victor Ponta şi-a schimbat radical poziţia:
Se păstrează Ordonanţa de Urgenţă care desfiinţa pragul, urmînd ca a doua zi după Referendum, CCR să decidă dacă Referendumul e sau nu valid.
O nouă golănie urma să se alăture şirului de golănii din cadrul Loviturii de stat:
Convocarea alegătorilor la un Referendum crucial fără a avea stabilite regulile jocului.
Alarmată, Comisia Europeană îl avertizează pe Victor Ponta să nu se joace cu focul.
Ca urmare a acestei presiuni, luni, 16 iulie 2012, Crin Antonescu anunţă că a promulgat Legea referendumului în varianta USL, Lege potrivit căreia pragul de participare trebuie să fie 50% +1.
Puciştilor nu le vine să creadă că s-a întîmplat asta.
În consecinţă, scot din mînecă o soluţie:
Sub pretextul dezbaterii Ordonanţei de Urgenţă, să se modifice articolul 34 al Referendumului în aşa fel încît scrutinul să dureze două zile.
În România republicilor de tip Mazăre, Oprişan, Dragnea, pe parcursul a două zile puteau fi furate nu numai voturile.
Puteau fi furate şi urnele; cu alegători cu tot!
Marţi, 17 iulie 2012, într-un gest neobişnuit din punct de vedere diplomatic, ministrul de Externe al Angliei face o escală pe aeroportul Otopeni, pentru a-i transmite iresponsabilului vesel numit şi Victor Ponta un avertisment deosebit de dur din partea binomului SUA-Marea Britanie:
Referendumul trebuie să se desfăşoară într-o singură zi şi după norma 50% + 1 în chestiunea reprezentării.
A doua zi, premierul dă fuga la Parlament pentru a transmite avertismentul.
Puciştii se conformează.
În privinţa cvorumului.
Le-au mai rămas cîţiva aşi în mînecă.
Refuzul premierului de a revoca Ordonanţa de urgenţă le lasă posibilitatea de a da putere de lege altor cinci modificări ale Legii Referendumului menite a înlesni frauda: listele suplimentare nu se mai consemnează în procesele verbale, se desfiinţează circumscripţiile electorale din comune.
Pentru fraudarea Referendumului puciştii au nevoie de cît mai multe ore de întuneric.
Drept urmare, articolul 34 al Legii Referendumului din 24 februarie 2000 e modificat de Parlament în chip spectaculos, deşi OUG îl păstrase.
În loc de orele 8-20, Referendumul urmează să se desfăşoare între 7-23.
Modificarea acestei reguli a jocului cu puţin timp înainte de scrutin urmează să fie discutată marţi, 24 iulie 2012, de Curtea Constituţională.
Liderii celor patru partide puciste PSD, PNL, PC şi UNPR au adus drept argument pentru această modificare necesitatea ca la vot să vină cît mai multă lume.
De regulă, prelungirea programului e făcută în ziua scrutinului, de către BEC, la cererea partidelor, după ce s-au constatat cozi uriaşe la secţiile de votare.
La referendumul din 29 iulie 2012, se poate vota la orice secţie din ţară.
La sate cel puţin, din experienţa scrutinelor de pînă acum, pe la prînz votarea s-a încheiat.
Potrivit modificării, în satele şi în oraşele patriei, mai toate aflate sub administraţia USL, altfel zis, administraţia puciştilor, de la prînz pînă la 23, dar mai ales, după 20, după căderea întunericului, se va vota pe rupte.
Altfel spus, se va frauda pe rupte.
Modificarea arbitrară a Legii Referendumului, cu doar puţin timp înaintea zilei cruciale e unul dintre punctele Loviturii de stat începute cu suspendarea preşedintelui şi încheiate cu fraudarea Referendumului.
PS După Victor Ponta, Crin Antonescu, Andrei Marga, Titus Corlăţeanu şi Dragnea, a venit rîndul unui alt grangur USL-ist să-şi lase icrele verbale la televiziunea lui Dan Voiculescu: Sorin Oprescu. Salutînd, cum se cuvine, Lovitura de stat, domnul doftor a declarat la Antena 3 că, după debarcarea lui Traian Băsescu, el va putea construi în linişte. Noi credem că, după debarcarea lui Traian Băsescu, asemenea tuturor penalilor din USL, altceva va putea face Sorin Oprescu în linişte!
CITIŢI ŞI:

  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti reabilitează ghilimelele!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Victor Ponta atacă din nou o măsură a Justiţiei!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cum a ajuns România nespălata Europei
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Complicii acuzatului Traian Băsescu