Maşinăria de surle şi trîmbiţe a USL s-a pus de îndată în mişcare. Cum mulţi se întrebau dacă Ion Iliescu mai trăieşte, a fost adus de acasă, ţinut de subţiori de membrii TSD, specializaţi în sex cu minore, autorul celor cinci mineriade şi al celor două lovituri de stat (din decembrie 1989 şi din septembrie 1991). În anul de graţie 2009, fostul konsomolist refuzase să voteze la Referendumul pentru reducerea numărului de parlamentari, declarîndu-l pe loc nu numai inutil, dar şi duşman de clasă. Acum, convocat să sune în trîmbiţa PSD sub ameninţarea că i se va tăia pensia, cel care ar fi trebuit de mult condamnat pentru genocid  a declarat că boicotarea Referendumului e un gest antidemocratic.
O secvenţă celebră ni l-a surprins pe Ion Iliescu trăgînd la aghioase în prezidiul unei sindrofii PSD, lîngă iresponsabilul vesel, Victor Ponta.
Chestia cu antidemocraticul ne avertizează că la vîrsta sa pierdută în negura veacurilor, Ion Iliescu şi-a redus prestaţia la două ticuri:
Cînd nu moţăie, uită!
În realitate, aşa cum s-a întîmplat şi cu liderii PSD în 2009, cînd au cerut susţinătorilor să boicoteze Referendumul pentru reducerea numărului de parlamentari, gestul PDL se înscrie perfect în regula jocului democratic.
Mai întîi pentru că, în cazul oricărui scrutin, decizia de a nu participa la vot e un drept inalienabil al alegătorului. În consecinţă, formaţiunile şi candidaţii în confruntare se întrec în mijloace de seducere a alegătorilor pentru a se prezenta la vot. Se înţelege că şi reciproca e valabilă. O formaţiune sau un candidat poate cere susţinătorilor să nu se prezinte la scrutin pe motiv că sînt suspiciuni întemeiate de  fraudare a rezultatului.
Apoi, în cazul Referendumului, care înseamnă convocarea corpului electoral pentru a răspunde prin Da sau Nu unei iniţiative, absenţa de la vot apare nu numai ca un drept, dar şi ca o formă  de protest a alegătorilor faţă de risipa de timp, bani şi energie presupusă de lansarea şi organizarea Referendumului.
În cazul Referendumului din 29 iulie 2012, neprezentarea la vot înseamnă un dublu Nu în chestiunea demiterii. Un Nu ca răspuns la întrebarea privindu-l pe preşedinte şi un Nu pentru iresponsabilitatea aventurii constituite de suspendare şi Referendum.
Prin neparticipare la urne alegătorii dau peste bot iniţiativei de a aduce în faţa alegătorilor chestiunea demiterii, dar şi felului în care s-a petrecut suspendarea.
Într-un cuvînt, prin neparticiparea la vot alegătorii spun Nu! Loviturii de stat mafiote.
Iresponsabilul vesel Victor Ponta, dar şi puşcăriabilii din USL (Marian Oprişan, de exemplu) au proclamat  decizia PDL drept  infracţiune pe motiv că prin ea se încalcă liberul exerciţiu al dreptului de a alege.
Dincolo de manevra electorală  vizînd descurjarea campaniei pentru ca susţinătorii lui Traian Băsescu să nu meargă la vot, invocarea Legii nr. 3/2000 dă seama încă o dată de cît de proşti îi cred pe români puciştii penali.
A cere susţinătorilor tăi să nu mergi la vot nu e totuna cu împiedicarea dreptului de a vota.
Altceva ar fi dacă activiştii PDL s-ar aşeza în dreptul cabinei şi n-ar lăsa alegătorul să intre.
PDL cere susţinătorilor lui Traian Băsescu să nu meargă la Referendum.
Dacă vor să meargă, cei solicitaţi de PDL o pot face.
Chemarea PDL e de presupus că va fi urmată de susţinătorii lui Traian Băsescu.
USL n-are decît să desfăşoare o campanie aceasta pentru a-i convinge pe alegători, inclusiv pe cei care vor să voteze împotriva demiterii, să meargă la urne.
CITIŢI ŞI:

  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. O nouă golănie marca Victor Ponta – Crin Antonescu
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Pentru ce a fost suspendat Traian Băsescu?!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. De ce nu voi merge la Mascarada numită Referendum
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. S-a creat temeiul legal pentru fraudarea Referendumului!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti reabilitează ghilimelele!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Ce nu luam în calcul cînd ziceam că suspendarea e imposibilă
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Victor Ponta atacă din nou o măsură a Justiţiei!