România, lider în UE la construcţii

România, lider în UE la construcţii

Potrivit statisticilor Eurostat, România a înregistrat şi în luna aprilie cea mai mare creştere în ritm anual a lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană.

Conform sursei citate, în clasament, ţara noastră este urmată de Slovenia, Polonia şi Bulgaria.

Aceasta în timp ce în Uniunea Europeană (UE 27) lucrările de construcţii au înregistrat, în luna aprilie 2008 comparativ cu luna aprilie 2007, o scădere în ritm anual de 0,3 procente, iar în zona euro (EA 15) reducerea a fost de 2,4 procente.

Comparativ cu luna precedentă, în aprilie lucrările de construcţii au înregistrat o scădere de 0,4 procente în UE şi o scădere de 0,8 procente în zona euro. Cele mai mari creşteri s-au înregistrat în Portugalia, Bulgaria şi Polonia. România se situează pe locul şase cu o creştere de 2,6 procente. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Spania şi Germania.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cazul României, conform datelor prezentate de Institutul Naţional de Statistică, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 32 la sută, în primele patru luni ale anului, comparativ cu acceaşi perioadă a anului trecut.  În luna aprilie 2008, lucrările de construcţii au crescut în termeni reali faţă de luna martie 2008 cu 18,6 la sută, creştere evidenţiată pe toate tipurile de construcţii astfel: clădiri rezidenţiale (48,7 la sută),clădiri nerezidenţiale (24,3 la sută) şi construcţii inginereşti (8,9 la sută).

Comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, valoarea lucrărilor de construcţii a crescut în termeni reali cu 31,4 la sută, creştere evidenţiată pe toate tipurile de construcţii astfel: clădiri nerezidenţiale (36,7 la sută), clădiri rezidenţiale (32,9 la sută) şi construcţii inginereşti (28,4 la sută).

(13:03)