Naționala de fotbal a României va face parte din urna a treia la tragerea la sorți a grupelor preliminare pentru Campionatul European din 2016, din Franța, care va avea loc pe 23 februarie, la Nisa. Cele 53 de reprezentative naționale (printre care se află, în premieră, și Gibraltar) vor fi repartizate în nouă grupe. Primele opt dintre acestea (A-H) vor fi compuse din câte șase echipe, iar ultima (I) va avea cinci formații.
Din considerente de televizare, UEFA a decis ca Anglia, Germania, Italia, Spania şi Olanda să facă parte din grupe de câte şase echipe. Chiar dacă este calificată din postura de ţară organizatoare, reprezentativa Franţei va fi repartizată în grupa de cinci echipe, astfel încât să dispute meciuri amicale contra formaţiilor care stau la fiecare etapă.
Primele două clasate din grupe și ocupanta locului 3 cu cel mai bun punctaj se vor califica direct la Campionatul European din 2016, din Franța. Celelalte opt echipe de pe locurile 3 vor susține meciuri de baraj tur-retur pentru accederea la turneul final.
Cele 6 urne valorice conțin următoarele echipe:
Urna 1: Spania, Germania, Olanda, Italia, Anglia, Portugalia, Grecia, Rusia, Bosnia-Herţegovina.
Urna 2: Ucraina, Croaţia, Suedia, Danemarca, Elveţia, Belgia, Cehia, Ungaria, Irlanda
Urna 3: Serbia, Turcia, Slovenia, Israel, Norvegia, Slovacia, România, Austria, Polonia
Urna 4: Muntenegru, Armenia, Scoţia, Finlanda, Letonia, Ţara Galilor, Bulgaria, Estonia, Belarus
Urna 5: Islanda, Irlanda de Nord, Albania, Lituania, Moldova, Macedonia, Azerbaidjan, Georgia, Cipru
Urna 6: Luxemburg, Kazahstan, Liechtenstein, Insulele Feroe, Malta, Andorra, San Marino, Gibraltar.