Români pe meridianele lumii

Români pe meridianele lumii

Sabrerii români au obţinut două medalii de bronz la etapa de Cupă Mondială de la Atena.

Aflaţi în capitala Greciei la sfârşitul săptămânii trecute, componenţii naţionalei de sabie a Românei au urcat pe treapta a treia a podiumului în proba pe echipe. Medalie de bronz a obţinut şi Rareş Dumitrescu, la individual.  

Echipa masculină de sabie este calificată la Jocurile Olimpice de la Londra. GIMNASTICĂ Tot la final de săptămână, gimnastele antrenate de Octavian Bellu, Mariana Bitang şi Lucian Sandu au câştigat triunghiularul Germania - România - Marea Britanie, desfăşurat la Ulm. În proba pe echipe, româncele au acumulat 174,250 puncte, Germania fiind pe locul doi cu 162,750 puncte, iar Marea Britanie - pe trei, cu 160,450 puncte. La individual compus a câştigat Larisa Iordache (59,750 puncte), în timp ce Diana Chelaru a fost a treia (54,750 puncte). Din echipa României au mai făcut parte Diana Bulimar, Amelia Racea şi Cătălina Ponor. Potrivit site-ului FR Gimnastică, Sandra Izbaşa a  fost menajată pentru acest concurs, din cauza unor dureri la un picior.

La FIG Challenge Cup de la Osijek, gimnastul Marius Berbecar a ocupat locul trei la paralele (15,600 puncte) şi opt la sărituri (15,375 puncte).

Ne puteți urmări și pe Google News

Echipele de gimnastică vor participa între 9 şi 13 mai la Campionatele Europene, ultima competiţie înainte de Jocurile Olimpice de la Londra.     JUDO

La Europenele de judo de la Chelyabinsk, România a obţinut două medalii de aur, prin Alina Dumitru, la categoria 48 de kg, şi Andreea Chiţu, la 52 kg. Rezultatul i-a adus Andreei Chiţu şi calificarea la Jocurile Olimpice. LUPTE Luptătorii au participat la turneul preolimpic de la Taiyuan (China), dar nici unul dintre ei n-a obţinut calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Cel mai aproape de biletul pentru Londra a fost Rareş Chintoan, la categoria 120 kg lupte libere, care a fost învins însă de chinezul Lei Liang în meciul pentru locul trei, care asigura calificarea la JO.  La turneul din China  au obţinut dreptul de a merge la Londra sportivii clasaţi pe primele trei locuri la lupte libere şi greco-romane, iar pentru probele feminine - doar primele două clasate. Ultima şansă a luptătorilor români de a obţine calyificarea pentru JO va fi la Helsinki (4-6 mai).

Rezultatele tricolorilor în China

  • Lupte libere: Andrei Dukov (55 kg) - locul 5, Yan Ceaban (66kg) - locul 22, Marius Atofani (74kg) - locul 15, Gheorghiţă Ştefan (84kg) - locul 7, Adrian Recorean (96kg) - locul 19.
  • Greco-romane: Dragoş Câmpanu (55kg) - locul 15, Aurelian Leciu (60kg) - locul 8, Georgian Carpen (66kg) - locul 20, Ionel Puşcaşu (74kg) - locul 8, Robert Papp (96kg) - locul 8.
  • Feminin: Estera Dobre (48kg) - locul 3, Ana Maria Pavăl (55kg) - locul 8, Elena Simon (63kg) - locul 12, Elna Mudrag (72kg) - locul 8.