Evenimentul Zilei > Actualitate > Români jigniți grobian de un politician scoţian: „Unii sunt grași ca niște porci bine hrăniți”
Români jigniți grobian de un politician scoţian: „Unii sunt grași ca niște porci bine hrăniți”

Români jigniți grobian de un politician scoţian: „Unii sunt grași ca niște porci bine hrăniți”

Este incredibil meajul grobian pe care l-a postat pe Twitter un politician scoţian la adresa unor români. Reacţiile nu au întârziat să apară împotriva lui Alex Arthur, care a fost nevoit să-şi şteragă postare.

Un politician din Scoția a scris un mesaj incredibil pe Twitter, fiind taxat imediat. El a fost nevoit să-și ceară scuze după ce a spus despre cerșetorii români din Edinburgh că sunt „grași ca niște porci bine hrăniți”.

Un candidat pentru partidul Alba al lui Alex Salmond a fost acuzat de rasism pe rețelele de socializare după ce şi-a bătut joc de persoanele fără adăpost „români” și „țigani”. El și-a cerut scuze într-o declarație marți dimineață – dar a susținut, de asemenea, că remarcile sale au fost „interpretate greșit” de unii.

„Orice comentarii despre cerșetori care acum par inadecvate sunt interpretate greșit, dar aceasta este vina mea pentru formulare”, a spus el, adăugând: „De fapt, am prieteni români”.

Alex Arthur, fost campion la box iar acum candidat al partidului pro-independență condus de fostul premier scoțian Alex Salmond, și-a cerut scuze pentru că i-a numit pe cerșetorii români grași ca porcii.

Aşadar, urmează o nouă scuză a unui alt candidat al partidului despre care s-a constatat că a făcut observații disprețuitoare despre faptul că „cerșetorii români” sunt la fel de „grași ca porcii hrăniți excesiv”.

Prima jignire, din aceeaşi familie politică, a venit din partea doctorului Jim Walker care a numit-o pe Nicola Sturgeon „vacă”,  şi tot pe Twitter.

Alex Arthur, politicianul care i-a făcut porci pe românii cerşetori

HeraldScotland:

Români jigniti grobian de un politician scoţian: „Unii sunt grași ca niște porci bine hrăniți”

„Nu le este foame. Sunt grași ca niște porci bine hrăniți. Cerșetorilor români din Edinburgh nu le este foame! Tocmai am trecut pe lângă ei, TOȚI sunt grași ca niște peste porci bine hrăniți!”, a scris Arthur pe Twitter.

Cu privire la  vaccin el a scris: „Da! Voi fi ok! Oh, așteaptă, nu sunt gras sau bolnav, fără probleme de sănătate. Păstrați-vă vaccinul!”.

După ce mesajele sale au ieșit la iveală, Arthur și-a cerut scuze și a încercat să explice de ce a scris acel mesaj: De fapt am prieteni români, unii aici, unii în România. Ei m-au avertizat despre anumiți cerșetori din anumite zone și despre modul în care operează”.

Arthur a câștigat o medalie de aur pentru Scoția, la jocurile Commonwealth din 1998 și a fost încoronat campion mondial WBO la categoria super-pană, în 2008.

Politicianul a publicat o declarație în care își prezintă scuzele: „Orice comentarii despre cerșetori care acum par nepotrivite au fost interpretate greșit. Este vina mea pentru formulare. Nu sunt deloc rasist, așa cum poate confirma oricine mă cunoaște. Nu am o problemă cu persoanele fără adăpost și voi lucra pentru a ajuta la rezolvarea acestei probleme”, scrie heraldscotland.com.