În calificările de ieri, Diana Bulimar şi-a adjudecat primul loc la sol, cu 14,950 puncte, în timp ce Ponor, triplă campioană olimpică, s-a clasat a doua, cu 14,450 puncte. La bârnă, Cătălina Ponor a dominat clar calificările, ocupând prima poziţie, cu un total de 15,250 de puncte.

"Ponor, campioană olimpică la bârnă în 2004, continuă să impresioneze la această aparat. A executat un exerciţiu cu o dificultate de 6,5, aceasta fiind cea mai mare din concurs. La sol, Diana Bulimar, aflată în al doilea al la senioare, a uimit cu exerciţiul plin de energie şi salturi dificile", a notat site-ul Examiner.com.

În finala de la paralele s-au calificat Bulimar (locul 4; 14,500puncte) şi Larisa Iordache (locul 5; 14,400 puncte). Finala de la paralele se va desfăşura în această seară, iar mâine sunt programate finalele la sol şi la bârnă.

În concursul masculin, Bogdan Cotună s-a calificat în finalele de la bară şi sol, Cristian Băţagă va fi prezent în finalele de la sărituri, inele şi cal cu mânere. Programul finalelor masculine: azi – cal, inele şi sol, mâine – bară, sărituri şi paralele (aparat la care au evoluat Cotună – locul 20 şi Ovidiu Buidoso – locul 27).