Româncele au strălucit

Româncele au strălucit

Gimnastele Cătătlina Ponor şi Diana Bulimar, componente ale lotului olimpic al României, au primit aplauze la scenă deschisă pentru evoluţiile avute la etapa de Cupă Mondială de la Doha.

În calificările de ieri, Diana Bulimar şi-a adjudecat primul loc la sol, cu 14,950 puncte, în timp ce Ponor, triplă campioană olimpică, s-a clasat a doua, cu 14,450 puncte. La bârnă, Cătălina Ponor a dominat clar calificările, ocupând prima poziţie, cu un total de 15,250 de puncte.

"Ponor, campioană olimpică la bârnă în 2004, continuă să impresioneze la această aparat. A executat un exerciţiu cu o dificultate de 6,5, aceasta fiind cea mai mare din concurs. La sol, Diana Bulimar, aflată în al doilea al la senioare, a uimit cu exerciţiul plin de energie şi salturi dificile", a notat site-ul Examiner.com.

În finala de la paralele s-au calificat Bulimar (locul 4; 14,500puncte) şi Larisa Iordache (locul 5; 14,400 puncte). Finala de la paralele se va desfăşura în această seară, iar mâine sunt programate finalele la sol şi la bârnă.

Ne puteți urmări și pe Google News

În concursul masculin, Bogdan Cotună s-a calificat în finalele de la bară şi sol, Cristian Băţagă va fi prezent în finalele de la sărituri, inele şi cal cu mânere. Programul finalelor masculine: azi - cal, inele şi sol, mâine - bară, sărituri şi paralele (aparat la care au evoluat Cotună - locul 20 şi Ovidiu Buidoso - locul 27).