Consumul regulat de rodii amână îmbătrănirea şi previne bolile cronice, arată un studiu recent al cercetătorilor spanioli.
Oamenii de ştiinţă susţin că fructul de origine asiatică are proprietăţi de elixir al tinereţii. Studiul, realizat de un laborator privat din Murcia, Spania, a arătat că procesul de îmbătrânire al ADN-ului poate fi încetinit în urma consumului de rodii, informează Dailymail.co.uk. Coaja şi miezul alb, sursele substanţei miraculoase Un extract din acest fruct, sub formă de capsulă, a fost administrat zilnic unui număr de 60 de voluntari. Cercetătorii au monitorizat activitatea substanţelor chimice din corpul acestora, precum şi al altora cărora li s-a administrat o capsulă placebo. Au descoperit o descreştere semnificativă a unui marker asociat cu leziunile de la nivelul celulelor, care pot afecta funcţionarea creierului, muşchilor, ficatului şi rinichilor şi pot duce la apariţia semnelor îmbătrâniri la nivelul pielii. Potrivit cercetătorilor, această descreştere încetineşte oxidarea ADN-ului celulelor, care are loc în mod natural odată cu trecerea timpului. Substanţa miraculoasă se găseşte în cantităţi mici în sucul de rodii şi mai mari în coaja şi miezul alb al fructului, care au fost folosite pentru creearea unei băuturi şi a unei pilule. Antioxidanţii previn bolile cronice Rodiile sunt renumite pentru conţinutul lor de vitamina A, C şi E, dar şi de fier şi antioxidanţi, care ajută la neutralizarea moleculelor de oxigen dăunătoare, numite radicali liberi, care stau la baza multor boli cronice. Un studiu realizat anul trecut de cercetătorii de la Queen Margaret University, din Edinburgh, arată că rodiile reduc stresul provocat de problemele de la locul de muncă.