Rezultatele la examenul de titularizare au fost centralizate şi publicate pe internet de Ministerul Educaţiei.
UPDATE 18.30: Ministerul Educaţiei a anunţat că examenul a fost promovat de 48% dintre cadrele didactice, iar 220 de profesori au luat media maximă. Este un adevărat record, ţinând cont de faptul că anul trecut au reuşit această performanţă doar 26 dintre candidaţi.
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat în această seară că rezultatul nu o mulţumeşte şi că nu a renunţat la ideea de a ridica ştacheta. Astfel, este posibil ca începând de anul viitor nota 7 să nu mai fie suficientă pentru titularizare.
Pentru că normele din învăţământ nu vor putea fi acoperite în totalitate de tituluari şi suplinitori, nu e exclus ca la catedră să ajungă şi profesorii care au luat sub 5 la titularizare. Ministrul spune că speră să nu se ajungă la acest lucru şi că, dacă va fi nevoie, va apela la doctoranzi şi la absolvenţii de facultate care au terminat studiile în acest an dar nu s-au prezentat la titularizare.
Vezi AICI rezultatele la Titularizare 2012, precum şi lista posturilor ocupate şi a celor incomplete din fiecare judeţ. Atenţie, datele sunt în curs de actualizare!
Cadrele didactice care au susţinut examenul de titularizare 2012 au spus că probele au fost destul de uşoare şi că i-au avantajat pe cei care au experienţa predării la clasă. Proaspăt absolvenţii de facultate s-ar putea însă să ia note mici, mai ales dacă nu au făcut suficientă practică în timpul studiilor.
Concursul s-a desfăşurat în 1.161 de centre din toată ţara, iar candidaţii au concurat pentru 6.692 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată şi pentru 31.539 de posturi didactice/catedre vacante/rezervate pentru angajare pe perioadă determinată.
Cele mai căutate discipline de concurs, în funcţie de numărul de candidaţi înscrişi, sunt:

  • Limba şi literatura română – elemente de pedagogie şcolară şi elemente de didactica generală aplicate disciplinelor din învăţământul primar (6.394)
  • Limba şi literatura română, pedagogia preşcolară şi metodica desfăşurării activităţilor instructiv-educative în grădiniţa de copii (3.960)
  • Limba şi literatura română (3.160)
  • Limba şi literatura engleză (2.764)
  • Educaţie fizică şi sport (2.710)
  • Matematică (2.100).