Evenimentul Zilei > Actualitate > Revoluţionarul rege al chiloţilor de baie
Revoluţionarul rege al chiloţilor de baie

Revoluţionarul rege al chiloţilor de baie

Într-un spectacol de prost gust cu tentă misogină, edilul Constanţei a "încolonat" 25 de femei în costume de baie şi le-a mânat în cabinele de vot.

În jurul prânzului, primarul Constanţei Radu Mazăre s-a prezentat la o secţie de votare din Mamaia însoţit de 25 de "fotomodele" pe tocuri şi în costume de baie.
Sub pretextul că el trebuie să aibă grijă de turistele de pe litoral, Mazăre le-a încolonat frumos, nu înainte de a le cere pe un ton imperativ să spună de unde sunt.
Mândru nevoie mare că "toată ţara e la vot" după ce a întrebat pe patru dintre ele de pe unde sunt, primarul le-a "strunit" spre secţia de votare.
Purtător de bască roşie, ochelari de soare, maiou şi pantaloni treisferuri, edilul Constanţei a explicat jurnaliştilor că pentru acest gen de fete ora 12 este încă matinală, "prea dimineaţa", aşa că trebuie aliniate şi duse la vot deoarece "aicea nu-s de capul lor".
Convins că votul în chiloţi îi face bine, exoticul primar a promis că va vota, însă nu în secţia cu pricina, ci "pă seară" şi în altă parte, deoarece de data asta votul pentru demiterea lui Băsescu este o pentru el o plăcere.
Grijile lui Mazăre
"Datoria mea vara este să am grijă de turişti şi turiste, fie că vorbim de distracţie, fie că vorbim de vot, acum. Ca atare sunt la datorie. Am grijă de turiste să meargă să voteze, după care, mai pă seară o să ma duc şi eu să votez, pentru că de data asta, pentru mine, votul este o plăcere, iar plăcerile vin după datorie", zice primarul.
După alegeri, Mazăre a spus că le va da fetelor liber la plajă şi el o să se ducă la înot. Constanţa s-a situat în primele zece judeţe din ţară privind prezenţa la votul pentru demiterea lui Traian Băsescu.
Judeţul condus de Nicuşor Constantinescu şi, indirect, de Radu Mazăre a solicitat şi primit secţii de votare în hoteluri şi restaurante. Litorarul este împânzit de pliante şi bannere care încurajează prezenţa la vot şi îndeamnă la demiterea lui Băsescu.
Populism oficial
Până vineri, la Cernavodă, fiecare şofer care venea pe litoral pe autostradă primea, o dată cu chitanţa pentru taxa de pod, două pliante cu harta secţiilor de votare suplimentare de pe litoral şi un fluturaş electoral.
După ce acestă informaţie a apărut în mass-media, ministerul Transporturilor a sistat, în aceeaşi seară, pentru perioada vineri-duminică, taxa de trecere a podului de la Cernavodă, ordinul fiind publicat de urgenţă în Monitorul Oficial.
Directorul CNADNR, Mircea Pop, a negat că acestă măsură ar avea vreo legătură cu referendumul. A inventat o scuză privind fluidizarea traficului. Tocmai vineri, directorul Pop s-a gândit să iniţeze un fel de test care, a promis, dacă se confirmă şi la retur va conduce la eliminarea taxei.
"Datoria mea vara este să am grijă de turişti şi turiste, fi e că vorbim de distracţie, fi e că vorbim de vot. Votul este o plăcere."
RADU MAZĂRE, primarul Constanţei

Citiţi şi:

  • Radu Mazăre, pârât la BEC pentru că s-a dus la vot însoţit de tinere în costum de baie
  • Exoticul primar Mazăre a strunit la vot 25 de „fotomodele”