Rețete de post. Salată de fasole verde cu maioneză și usturoi. Un adevărat deliciu
- Emma Cristescu
- 16 noiembrie 2022, 10:26
Bucătarii au dezvăluit cea mai simplă și gustoasă rețetă de salată de fasole verde cu maioneză și usturoi. Aceasta este garnitura ideală pentru o friptură sau un pește la grătar.
Rețetă de salată de fasole verde cu maioneză și usturoi. Bucătarii au declarat că această garnitură se prepară foarte ușor, dar că trebuie să ai grijă ce faci cu cele două ingrediente de bază - fasolea păstăi și maioneza.
Această salată nu se compară cu cea de vinete, dar este o garnitură perfectă pentru mesele în familie. Secretul este să nu prepari păstăile prea apoase și ațoase și să le scurgi bine în apa în care au fiert.
Imporant este să faci maioneză de casă și să o eviți pe cea din comerț. Puteti sa diluați maioneza cu puțină smântână sau iaurt grecesc. Pune cât usturoi dorești. Dacă vrei să fie de post, vezi aici rețete de maioneză fără ou.
Fasolea trebuie curățată și spălată. Ea se pune la fiert timp de 20 de minute, se lasă la răcit și se scurge bine. Poți lua și fasole conservată, dar gustul va fi diferit.
Cât se fierbe-scurge fasolea, poți să pregătești maioneza de casă. Există și varianta de post. Nu uita să combini maioneza cu smântână sau cu iaurt grecesc pentru a nu avea parte de o garnitură grețoasă.
Păstăile fierte se taie în bucățele mici, cam de 1.5-2cm lungime. A venit momentul să adaugi într-un bol mare toate ingredientele. Amestecă compoziția cu o lingură mare și adaugă sarea sau usturoiul în cantitarea pe care o dorești. Salata ta trebuie lăsată câteva ore la frigider pentru a se marina. Rețeta este gata, potrivit lalena.ro.
Rețetă de salată de vinete
Bucătarii îți recomandă să încerci și faimoasa salată de vinete. Ai nevoie de următoarele ingrediente: 3 vinete mari, cu coajă lucioasă şi cu o consistentă uşor pufoasă, o ceapă, 70-80 de ml de ulei, sare şi zeamă de lămâie după gust, opţional: 1 linguriţă de muştar, 1 gălbenuş de ou crud (fără ou dacă ţineţi post).
Primul pas în prepararea salatei este coacerea vinetelor. Vinetele se coc prin contact cu o suprafaţă încinsă sau chiar cu flacăra, până când coajă li se carbonizează şi miezul devine moale, care miez se vă înmuia şi dacă puneţi vinetele în cuptor, dar degeaba, vinetele nu vor avea gustul de afumat, de copt, care ne place atât de mult. Aşadar, coaceți vinetele pe o plită încinsă, pe grătar, pe disc, în jar etc., întorcându-le de jur împrejur că să se coacă bine. Coaja trebuie sfărâmată cu o furculiţa lăsând loc aburilor şi lichidului să se scurgă, altfel vinetele pot exploda cauzând accidente.
Când vinetele sunt bine coapte, se scot de pe grătar (plită, jar etc.) şi se aşează într-o sită aşezată deasupra unui vas de colectare, se presară cu puţină sare şi se acoperă cu un capac. Nu uita să cureți bine de coajă, eliminând orice urme de arsură.
La salata de vinete cu maioneză se adaugă peste vinetele tocate ceapă fin tocată şi 2-3 linguri cu vârf de maioneză, se amestecă şi se potriveşte gustul cu sare şi zeamă de lămâie.